Συμφωνία Lamda – Brook Lane Capital

Συμπληρώθηκε το «παζλ» των επενδύσεων που αφορούν το επιχειρηματικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό που έχει πρόσοψη προς τη Λ. Βουλιαγμένης.

2' 27" χρόνος ανάγνωσης

Συμπληρώθηκε το «παζλ» των επενδύσεων που αφορούν το επιχειρηματικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό που έχει πρόσοψη προς τη Λ. Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη η συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ της Lamda Development και του επενδυτικού fund Brook Lane Capital, βάσει της οποίας οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου πύργου μεικτής χρήσης, το ύψος του οποίου ενδέχεται να προσεγγίζει τα 150 μέτρα.

Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα αφορά τη δημιουργία ενός κτιρίου που θα συνδυάζει χώρους γραφείων, ένα πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και κατοικίες, με τη συνολική επιφάνεια να υπολογίζεται σε περίπου 60.000 τ.μ. Στο πλαίσιο αυτό, θα συσταθεί μια εταιρεία ειδικού σκοπού, στην οποία η μεν Brook Lane θα ελέγχει το 70%, η δε Lamda το υπόλοιπο 30%. Θα πρόκειται για ένα από τα αρχιτεκτονικά τοπόσημα που σχεδιάζονται εντός του Ελληνικού, μαζί με τον πύργο κατοικιών Marina Tower, που θα κατασκευαστεί στο παράκτιο τμήμα της έκτασης. Ο πύργος μεικτής χρήσης θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετίας ανάπτυξης του έργου, καθώς πρόκειται για έργο της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του προσεχούς 12μήνου. O σχεδιασμός του πύργου μεικτής χρήσης έχει ανατεθεί στο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου και των κατοικιών θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης (hotel operator).

Για την από κοινού ανάπτυξη πύργου μεικτής χρήσης ύψους έως 150 μέτρων στην έκταση του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι πέριξ του νέου ακινήτου θα δημιουργηθεί ένα ακόμα κτίριο γραφείων, που θα στεγάσει την Τρ. Πειραιώς αλλά και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Vouliagmenis Mall των 130.000 τ.μ. και των 300-400 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 30 εκατ. ευρώ αφορούν το ύψος της συμφωνίας της Lamda Development με τον όμιλο Φουρλή για την ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου επιφάνειας 30.000 τ.μ. Στο εν λόγω πάρκο πρόκειται να στεγαστούν καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, όπως ΙΚΕΑ και Intersport, αλλά και αλυσίδες τρίτων εταιρειών.

Πλέον η Lamda έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία συμβασιοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος του Ελληνικού, που αφορά ουσιαστικά τη βόρεια πρόσοψή του. Τα συνολικά έσοδα που υπολογίζονται μέχρι το 2025 θα διαμορφωθούν σε 300-330 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανατεθεί και το έργο υλοποίησης των έργων υποδομής, το οποίο αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης του συνόλου των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας. Πρόκειται για ένα πακέτο έργων συνολικού ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ. Προσφορές φέρονται να έχουν υποβάλει οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Αβαξ, όπως επίσης και οι κοινοπραξίες Archirodon – Ελλάκτωρ και Intrakat – Wade Adams, όπου συμμετέχει και ο όμιλος Μυτιληναίου. Ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομής περιλαμβάνει εργασίες όπως η υπογειοποίηση της Λ. Βουλιαγμένης, η δημιουργία δικτύων κοινής ωφελείας, μια ειδική υπόγεια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης των χώρων πρασίνου (π.χ. πάρκο κ.λπ.), όπως επίσης και ένα εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών μήκους άνω των 50 χιλιομέτρων. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, ώστε να προκύψει και ο τελικός ανάδοχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT