Πλαίσιο Computers: Success story εταιρικής υπευθυνότητας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πλαίσιο-computers-success-story-εταιρικής-υπευθυνότητα-561697120

Πλαίσιο Computers: Success story εταιρικής υπευθυνότητας

Πως η επιτυχία της μετακυλίεται πίσω στην κοινωνία.

Το επιχειρείν αποτελεί δραστηριότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία. Οι εταιρείες δεν πρέπει απλά να υπάρχουν μέσα σε αυτή, αλλά να ανταποδίδουν κιόλας. Η Πλαίσιο αποτελεί παράδειγμα αυτού: απαντάει με πράξεις στις ανάγκες μεγάλης κλίμακας που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια και μεριμνά για τους ανθρώπους της. Αμιγώς ελληνική εταιρεία, με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, έχει δεσμευτεί να δημιουργεί με κάθε ευκαιρία το αντίστοιχο θετικό αποτύπωμα και στην κοινωνία. Άλλωστε, για την εταιρεία η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μία πρόσκαιρη τάση της εποχής, αλλά μία δέσμευση η οποία βρίσκεται στο DNA της εδώ και χρόνια.

Το «ανθρώπινο πρόσωπό» της αποτελεί έμπνευση για τον επιχειρηματικό χώρο, υπενθυμίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη οφείλει να συμβαδίζει με την αντίστοιχη κοινωνική προσφορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει δημιουργήσει την εθελοντική ομάδα «Πλάι σου», αποτελούμενη από 300 ενεργά μέλη, η οποία είναι παρούσα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας ταξιδεύουν ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές για την κάλυψη αναγκών σε τεχνολογικό -και όχι μόνο- εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άμεσης και σπουδαίας παρέμβασης αποτελεί η δωρεά στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας. Εκεί, η ομάδα «Πλάι σου» βρέθηκε δίπλα στους 3.089 μαθητές των οποίων οι οικογένειες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μοιράζοντας πάνω από 35.000 σχολικά είδη.

Πλαίσιο Computers: Success story εταιρικής υπευθυνότητας-1

Ταυτόχρονα, η Πλαίσιο, πιστή στη βαθιά πεποίθησή της ότι η τεχνολογία είναι το μέλλον μας, στηρίζει τη νεανική καινοτομία. Πιστεύει στη νέα γενιά, στην ευρηματικότητά της και στη δυνατότητά της να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον αξιοποιώντας την τεχνολογία. Για αυτό τον σκοπό, βοηθά με πράξεις, όπως η σύσταση της ομάδας αγωνιστικής ρομποτικής «Plaisiobots», την οποία οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Γεράρδος και αποτελείται από παιδιά συνεργατών της εταιρείας. Μία ομάδα που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα μεγάλη περηφάνεια, κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO το 2021. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου, κατασκεύασαν ένα ρομποτικό μπαστούνι που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Πλαίσιο Computers: Success story εταιρικής υπευθυνότητας-2

Αναγνώριση της έντονης εταιρικής υπευθυνότητας, καθώς και της υλοποίησης μακροπρόθεσμων στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης της Πλαίσιο, αποτελεί επίσης η ένταξή της στον δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για τον δείκτη που καθρεφτίζει την ευθυγράμμιση των εταιρειών και με τους 3 πυλώνες ESG – Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση, και κατ’ επέκταση τη δημιουργία αξίας και επιστροφή της πίσω στην κοινωνία. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως, ήδη από το 2018, είχε δημοσιοποιηθεί και ο πρώτος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης για το προηγούμενο έτος. Μία πλήρης έκθεση που εκδίδεται ετησίως και αποτυπώνει τις δράσεις της εταιρείας, καθώς και το συνολικό αποτύπωμά της στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Η Πλαίσιο, πέρα από το απόλυτο «success story», αποτελεί παράδειγμα για επιχειρήσεις ακόμη και εκτός του κλάδου της, μέσα από το έντονο κοινωνικό της προφίλ. Με στοχευμένες δράσεις και προγράμματα αλληλεγγύης, στήριξης και συμπαράστασης, βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της κοινωνίας, αγκαλιάζοντας κάθε ανάγκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT