Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από Brook Lane

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από Brook Lane

Το fund έχει ήδη τοποθετήσει 400 εκατ. ευρώ στην εγχώρια αγορά real estate και συνεχίζει.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ έχει ήδη πραγματοποιήσει στην ελληνική αγορά ακινήτων το επενδυτικό fund Brook Lane, χωρίς μάλιστα να φαίνεται πως πρόκειται να βάλει «φρένο», καθώς εμφανίζεται μεταξύ των διεκδικητών τόσο για το Project Terra που ολοκληρώνει αυτή την περίοδο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και για το Project Skyline της Alpha Bank, μέσω των οποίων υπολογίζεται ότι θα διατεθούν στην επενδυτική αγορά ακίνητα συνολικής αξίας άνω του 1,3 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Brook Lane αποτελεί σταθερό συνομιλητή των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), που ενδιαφέρονται να διαθέσουν μετοχές τους είτε στο πλαίσιο ιδιωτικής τοποθέτησης είτε στο πλαίσιο αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Για παράδειγμα, το εν λόγω fund φημολογείται ότι κατέθεσε πρόταση για το ποσοστό που διέθεσε πρόσφατα η Varde Partners στην Trastor, παρότι τελικά δεν υπήρξε συμφωνία, με τη Varde να επιλέγει ως αγοραστή των μετοχών της την Τρ. Πειραιώς. Η Brook Lane έχει ιδρυθεί από τον κ. Αζίζ Φράνσις, διαχειριστή κεφαλαίων με εμπειρία στη Morgan Stanley και στη Spinnaker Capital. Σύμφωνα με τον κ. Φράνσις, «η ελληνική αγορά προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες έπειτα από ένα κώμα 10 χρόνων. Οι επενδύσεις σήμερα γίνονται όχι μόνο επειδή η Ελλάδα έχει καλές τιμές, αλλά επειδή διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα ακίνητα». Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ακριβώς οι δυσκολίες των εγχώριων επιχειρηματιών να ανταποκριθούν στη ζήτηση των ξένων επενδυτών, αν και ο κ. Αζίζ εκτίμησε ότι αυτό είναι κάτι που θα ξεπεραστεί, καθώς έχει βελτιωθεί σημαντικά και η ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ επενδυτών και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη ακινήτων.

Η πρόσφατη κίνηση της Brook Lane να υπογράψει συμφωνία-πλαίσιο με τη Lamda Development για την ανάπτυξη πύργου μεικτής χρήσης στο Ελληνικό, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αξία μεμονωμένη επένδυση του fund στην ελληνική αγορά. Με βάση τα ποσοστά συμμετοχής στην εταιρεία (70% Brook Lane και 30% Lamda) που θα συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του νέου αυτού ακινήτου, η Brook Lane θα επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 140 εκατ. ευρώ, καθώς το συνολικό ύψος της δαπάνης υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT