Κλίμα αισιοδοξίας στις ευρωπαϊκές αγορές

Κλίμα αισιοδοξίας στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Με κέρδη ξεκίνησε χθες ο Φεβρουάριος για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά την άνοδο της τελευταίας συνεδρίασης του Ιανουαρίου, τη Δευτέρα. Κλίμα αισιοδοξίας καλλιέργησε η UBS ανακοινώνοντας κέρδη τριμήνου που σημείωσαν μεν πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά υπερέβαιναν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ετσι, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θέτει νέους φιλόδοξους στόχους για κερδοφορία και η μετοχή της σημείωσε άλμα 7%, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις μετοχές του δείκτη Euro Stoxx 600. Σημειωτέον ότι έχει προηγηθεί ο Ιανουάριος που ήταν για τον Euro Stoxx 600 ο χειρότερος μήνας από τον Οκτώβριο του 2020.

Η UBS σημείωσε άλμα 7%, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις μετοχές του δείκτη Euro Stoxx 600.

Ο Euro Stoxx 600 κατέγραψε χθες κέρδη 1,3%, με τον κλαδικό δείκτη των εταιρειών πρώτων υλών και φυσικών πόρων να καταγράφει άνοδο 3,3% και τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι Rio Tinto, Glencore και Anglo American, αλλά και τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει άνοδο των HSBC και Lloyds Banking Group. Εξαίρεση αποτέλεσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου που, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών στα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι, υποχώρησαν, με το αργό Δυτικού Τέξας να κυμαίνεται αργά το βράδυ στα 88,05 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 89,19 δολάρια το βαρέλι.

Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά. Ο επίσης πανευρωπαϊκός μικρότερος δείκτης Euro Stoxx 50 έκλεισε με κέρδη 0,98%, όπως και οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες: ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη 0,91% και ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης άνοδο 0,93%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλεισε στο +1,43%. Στο μεταξύ, η προσδοκία της αγοράς πως η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την άκρως αναπτυξιακή νομισματική πολιτική της και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας, των bund, παρέμειναν χθες οριακά σε θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα στο 0,009%. Οι αποδόσεις των διετών της Γερμανίας έχουν, άλλωστε, σημειώσει συνεχή άνοδο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, φθάνοντας αισίως στο -0,48% και υπερβαίνοντας για πρώτη φορά από το 2015 το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT