Προσφορές 100 εκατ. ευρώ για τρία κτίρια γραφείων που πωλεί η doValue

Προσφορές 100 εκατ. ευρώ για τρία κτίρια γραφείων που πωλεί η doValue

Προσφορές που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η doValue για το πακέτο των τριών κτιρίων γραφείων που έχει διαθέσει προς πώληση το τελευταίο διάστημα.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης

Προσφορές που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η doValue για το πακέτο των τριών κτιρίων γραφείων που έχει διαθέσει προς πώληση το τελευταίο διάστημα. Την Τρίτη κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Prodea Investments, η Trastor ΑΕΕΑΠ, τα επενδυτικά funds Brook Lane και Dromeus Capital. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υποβλήθηκαν προσφορές και από άλλα επενδυτικά funds ακινήτων, όπως επίσης και υφιστάμενους μισθωτές – χρήστες των κτιρίων, όπως τα «Ελληνικά Πετρέλαια» και ο όμιλος Φουρλή, χωρίς όμως να καταστεί δυνατόν να διασταυρωθούν, λόγω των συμφώνων εμπιστευτικότητας που έχουν υπογραφεί από τους συμμετέχοντες. Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσει άμεσα η δεύτερη φάση της διαδικασίας, κατά την οποία όσοι έχουν καταθέσει προσφορές θα κληθούν να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές.

Αυτές αφορούν τρία κτίρια γραφείων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα επίκαιρα σημεία στο Μαρούσι. Το μεγαλύτερο εξ αυτών, επιφάνειας 30.000 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Γραβιάς και στεγάζει τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Η τιμή εκκίνησης αγγίζει τα 45,6 εκατ. ευρώ. Το έτερο κτίριο, στο ίδιο σημείο, είναι επιφάνειας 13.500 τ.μ. και μισθώνεται από την Ernst & Young. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 21,6 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο συγκρότημα γραφείων είναι επιφάνειας 14.000 τ.μ. και μισθώνεται από τον όμιλο Φουρλή και τη γερμανική Bayer. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 21,03 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγκρότημα από δύο αυτοτελείς κατασκευές, επί οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σωρού και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Απέχει λίγα μέτρα από τη Λ. Κηφισίας και από τον κόμβο της Αττικής Οδού και μισθώνεται στους ομίλους Bayer και Φουρλή.

Τα ακίνητα πέρασαν στον έλεγχο της doValue κατόπιν τιτλοποίησης μέσω του ειδικού «οχήματος» Cairo.

Η ποιότητα των μισθωτών, η τοποθεσία των ακινήτων στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου των βορείων προαστίων και το γεγονός ότι πρόκειται για αυτοτελή κτίρια, σχετικά σύγχρονων ποιοτικών προδιαγραφών, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους αναμένεται υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον. Σημειωτέον ότι είναι πολύ πιθανό να επενδυθούν και πρόσθετα κεφάλαια από τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου τα κτίρια να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να πιστοποιηθούν κατά LEED.

Τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν τμήμα του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων που είχε δημιουργήσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο Κύπριος επιχειρηματίας Λουκάς Ελληνας. Ο τελευταίος είχε αποκτήσει τα ακίνητα από την Ektasis Development το 2011 με δανειακή χρηματοδότηση, η οποία τιτλοποιήθηκε στη συνέχεια ως μη εξυπηρετούμενη και πέρασε στον έλεγχο της doValue μέσω του ειδικού «οχήματος» Cairo.

Η πώλησή τους γίνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας ρύθμισης του χρέους αυτού και με τη συναίνεση του οφειλέτη, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων Altamira Properties που έχει αναπτύξει η doValue. Η σχετική διαδικασία προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής προσφορών για κάθε ακίνητο μεμονωμένα, για όλα μαζί ή για κάποια εξ αυτών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT