Στα 650 εκατ. τα έσοδα της Vodafone το 9μηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου

Στα 650 εκατ. τα έσοδα της Vodafone το 9μηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου

Τις υψηλότερες επιδόσεις από την έναρξη λειτουργίας της στην Ελλάδα εμφάνισε, κατά το εννεάμηνο Απρίλιος – Δεκέμβριος του οικονομικού έτους 2021, η Vodafone, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο βρετανικός όμιλος.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Τις υψηλότερες επιδόσεις από την έναρξη λειτουργίας της στην Ελλάδα εμφάνισε, κατά το εννεάμηνο Απρίλιος – Δεκέμβριος του οικονομικού έτους 2021, η Vodafone, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο βρετανικός όμιλος. Oπως είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο, σε δημοσιογραφική παρουσίαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, το 2021 υπήρξε χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα με ισχυρά έσοδα. Ειδικότερα, κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, σε ετήσια βάση, τα έσοδα από υπηρεσίες ενισχύθηκαν κατά 3%, σε 650 εκατ. ευρώ. Στον τομέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας (Οκτώβριος – Δεκέμβριος), οι πελάτες ξεπέρασαν τα 4,2 εκατ., αριθμός που αυξήθηκε κατά 2,9% έναντι της συγκρινόμενης χρονικής περιόδου του 2020.

Η βάση της κινητής στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. πελάτες και αυξήθηκε κατά 2,9%. Το ποσοστό των πελατών συμβολαίου παρέμεινε σταθερό με 39%, ενώ στην καρτοκινητή προστέθηκαν επιπλέον 59.000 πελάτες.

Στους ευρυζωνικούς πελάτες σταθερής, χάρη στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης, η Vodafone, που κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών, βρίσκεται στο κατώφλι του 1 εκατομμυρίου, διαθέτοντας περισσότερους από 970.000 πελάτες.

Κατά το εννεάμηνο, οι συνδρομητές της Vodafone κατανάλωσαν περισσότερα από 120.000 Terabytes (TB), μέγεθος που είναι αυξημένο κατά 41%, συγκριτικά με πέρυσι, και αποτελεί ρεκόρ για τη Vodafone Ελλάδας.

Ο αριθμός των συνδρομητών στην κινητή τηλεφωνία ξεπέρασε τα 4,2 εκατομμύρια.

Το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) το τρίτο τρίμηνο υπήρξε σταθερό στα 10,5 ευρώ και διαμορφώθηκε σε 18,4 ευρώ και 5,3 ευρώ στις συνδρομές συμβολαίου και καρτοκινητής αντίστοιχα.

Η Vodafone Ελλάδας υλοποιεί επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ, οι οποίες αποσκοπούν στην αύξηση της κάλυψης του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G Giga Network), στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και στη διασύνδεση των νησιωτικών προορισμών. Ειδικότερα, μέσα στην επόμενη τριετία η εταιρεία θα κατασκευάσει 150.000 νέες γραμμές μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home – FTTH), των οποίων ο αριθμός θα ξεπερνάει τις 650.000 μέχρι το τέλος της εν λόγω περιόδου. Επίσης, η εταιρεία προχωράει στην ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G Vodafone Giga Network), εκτιμώντας ότι τον Μάρτιο θα διαθέτει πληθυσμιακή κάλυψη άνω του 40%.

Ο βρετανικός όμιλος εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξημένο κατά 4,3% κύκλο εργασιών, στα 11,6 δισ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT