Νέες ξενοδοχειακές μονάδες δίνουν ξανά ζωή στη Σταδίου

Νέες ξενοδοχειακές μονάδες δίνουν ξανά ζωή στη Σταδίου

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ σε κτίρια που ήταν κλειστά για χρόνια

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ υλοποιούν στην οδό Σταδίου εταιρείες ακινήτων, επενδυτές και ξενοδοχειακοί όμιλοι, για την ανακατασκευή, αναβάθμιση και λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Ο κεντρικός δρόμος της Αθήνας, που στο παρελθόν χαρακτηριζόταν από έντονη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα, πέρασε μια περίοδο παρακμής, καθώς μεσούσης της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, το 40% των ακινήτων που φιλοξενεί είχε παραμείνει κενό.

Σήμερα ετοιμάζεται μια σημαντική αναβάθμιση, καθώς ιστορικά κτίρια πρόκειται να επανενταχθούν στον αστικό ιστό, λειτουργώντας ως σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την κινητοποίηση, έστω και έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια, του ομογενούς επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου, με προέλευση από τη Βενεζουέλα. Επειτα από μπαράζ επενδύσεων ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων, κυρίως την περίοδο 2015-2017, τα «ίχνη» του κ. Δουζόγλου χάθηκαν και παρά τις κατά καιρούς διαρροές, εν τέλει τα περισσότερα από τα ακίνητα που αποκτήθηκαν έμεναν μέχρι σήμερα αναξιοποίητα. Πλέον φαίνεται πως αυτό αλλάζει, καθώς πρόσφατα το πρώην κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου (έναντι της Παλαιάς Βουλής) έλαβε το «πράσινο φως» για την ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο του 2016. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, το κτίριο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και δυναμικότητας 91 δωματίων και 240 κλινών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 14,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο επιφανείας 1.400 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου, Ανθίμου Γαζή και Χρ. Λαδά, για το οποίο ο κ. Δουζόγλου φημολογείται ότι κατέβαλε ποσό της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 27 εκατ. ευρώ. Το νεοκλασικό κτίσμα της δεκαετίας του 1930 βρίσκεται σε ιδιαίτερα επίκαιρο σημείο, έναντι μάλιστα ενός από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, την Παλαιά Βουλή.

Το πρώην κτίριο του ΟΤΕ, έναντι της Παλαιάς Βουλής, έλαβε το «πράσινο φως» για την ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο.

Οι Ισραηλινοί

Ξενοδοχείο σχεδιάζει και η Brown Hotels στην οδό Σταδίου 41, σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ. Η ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα ήταν η μοναδική που υπέβαλε προσφορά για τη μακροχρόνια ενοικίαση του αυτοτελούς κτιρίου, επιφανείας 8.453 τ.μ., το οποίο θεωρείται από τα «φιλέτα» του ΕΦΚΑ, καθώς καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Σταδίου – Πεσμαζόγλου – Σοφοκλέους – Αιόλου), βρίσκεται πολύ κοντά στην Πλ. Ομονοίας, αλλά και στον σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο. Στο ακίνητο στεγαζόταν στο παρελθόν πολυκατάστημα της αλυσίδας Fokas. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου για την αλλαγή χρήσης και λειτουργία ως ξενοδοχείο, η Brown Hotels θα προχωρήσει σε σημαντική επένδυση, που υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ανάλογο ποσό έχει δαπανήσει και η επίσης ισραηλινών συμφερόντων, Fattal Group, προκειμένου να ανακατασκευάσει και ανακαινίσει το πρώην Esperia Palace, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω. Εκεί, θα λειτουργήσει ξενοδοχείο της αλυσίδας NYX Athens. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι το νέο ξενοδοχείο θα προλάβει τη φετινή εορταστική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT