Νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank o Μ. Ανδρεάδης

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank o Μ. Ανδρεάδης

Ο Μιχάλης Ανδρεάδης, πρόεδρος μέχρι σήμερα της Επιτροπής Ελέγχου της Attica Bank, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας που θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Πανταλάκη, o οποίος αποχωρεί από τη διοίκηση της Attica Bank.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης

Ο Μιχάλης Ανδρεάδης, πρόεδρος μέχρι σήμερα της Επιτροπής Ελέγχου της Attica Bank, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας που θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Πανταλάκη, o οποίος αποχωρεί από τη διοίκηση της Attica Bank. Οπως ανακοινώθηκε, ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Ανδρεάδης θα αναλάβει καθήκοντα από τις 14 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με δήλωσή του «στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της Τράπεζας και η εδραίωση της υγιούς αναπτυξιακής της πορείας».

Οι διοικητικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες από την Attica Bank συμπληρώνονται με την τοποθέτηση του Μίνου Μωυσή, μέχρι σήμερα μέλους του διοικητικού συμβουλίου, στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και με την τοποθέτηση της Ειρήνης Μαραγκουδάκη ως μη εκτελεστικού μέλους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μωυσής ήταν ήδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου της Attica Bank, δηλαδή του ΤΧΣ που ελέγχει το 63,1% της Τράπεζας και ο ρόλος του αναβαθμίζεται, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου όπως είχε αρχικά προταθεί από το ΤΧΣ. Η αναβάθμισή του στη θέση του αντιπροέδρου, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση της κ. Μαραγκουδάκη, που είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων «Θεά Αρτεμις» η οποία ανήκει πλέον στην Ellington, αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ των μετόχων, που καλούνται από κοινού να βρουν λύση για την επόμενη μέρα της Τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό κεφάλαιο Ellington μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ελέγχει το 9,99% της Attica Bank και στόχος είναι να αυξήσει τη συμμετοχή του σε πλειοψηφικό ποσοστό, κατά την επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που τοποθετείται έως τον Ιούνιο.

Στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Μίνος Μωυσής.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ καλωσορίζει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρεάδη, σημειώνοντας ότι «η νέα διοίκηση, που θα ασκεί τα καθήκοντά της κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί πλήρως στο σχέδιο επιχειρηματικής ανάπτυξης της Τράπεζας». Η επόμενη μέρα για την Attica Bank, που περνά μέσα από μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο την ιδιωτικοποίησή της, δηλαδή την ανάληψη της Τράπεζας από το Ellington, προϋποθέτει να προσδιοριστεί το ύψος της ζημιάς για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της προκειμένου να προχωρήσει η προγραμματισμένη τιτλοποίηση των 3 δισ. ευρώ που θα ενταχθεί στον μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων, τον «Ηρακλή».

Με δεδομένο ότι η ζημιά θα προκαλέσει για δεύτερη φορά την ενεργοποίηση του φόρου περί αναβαλλόμενης φορολογίας και άρα την έκδοση warrants που θα πρέπει να καλύψει το Δημόσιο, το «ξεκαθάρισμα» των λογαριασμών της Τράπεζας θεωρείται καθοριστικό για την οριστική συμφωνία των βασικών μετόχων, δηλαδή ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington, που θα κληθούν να στηρίξουν τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT