Τρίτη ημέρα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη ημέρα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Aνοδικά κινήθηκαν χθες και για τρίτη ημέρα διαδοχικά οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρις στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα και εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Aνοδικά κινήθηκαν χθες και για τρίτη ημέρα διαδοχικά οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρις στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα και εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, οι δείκτες αργά χθες πριν από το κλείσιμο της αγοράς ακολουθούσαν την ίδια πορεία, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να έχουν κέρδη 0,80% και 1,27% αντιστοίχως.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 1,72%, με 1,01% ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με 1,57% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 1,46% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 2,72% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη με 1,98% ο IBEX. Μεταξύ των μετοχών με την εντυπωσιακότερη επίδοση συγκαταλέγεται εκείνη της ολλανδικής εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Αdyen με 11%, συνεισφέροντας και στη γενικότερη ενίσχυση του πανευρωπαϊκού Stoxx 600, χάρις στα δυναμικά αποτελέσματα δευτέρου εξαμήνου του 2021.

Ο δε φαρμακευτικός όμιλος της GlaxoSmithKline ανέφερε χθες πως ο κύκλος εργασιών του σε ετήσια βάση ενισχύθηκε κατά 9%. Το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού 2021 είχαν διαμορφωθεί στα 9,5 δισ. λίρες, αν και χθες η τιμή της μετοχής της υποχώρησε 1,4% – και αυτό παρά την πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων φέτος.

Υποχώρησαν οι αποδόσεις στην ομολογιακή αγορά της Ευρώπης.

Το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά επίπεδα συνεδρίασης ως προς το δολάριο και αργά χθες είχε άνοδο 0,2% στο 1,1436 δολάριο μετά δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε καλά πληροφορημένες πηγές, ότι ολοένα και περισσότερα στελέχη της ΕΚΤ δεν δείχνουν να εμπιστεύονται τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, μεταστρεφόμενα προς την αύξηση επιτοκίων εντός του 2022. Στην ευρωπαϊκή ομολογιακή αγορά πρώτη φορά μετά πέντε συνεδριάσεις οι αποδόσεις υποχώρησαν, ενώ οι αγορές επαναξιολόγησαν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χθες η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της ΕΚΤ, τόνισε ότι ίσως χρειάζεται αύξηση επιτοκίων, εάν ο κίνδυνος της ακριβής ενέργειας ωθήσει τις συνολικές προσδοκίες πληθωρισμού άνω του 2%. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών υποχώρησαν 4 μ.β. στο 0,228%. Τέλος, η διαφορά στις αποδόσεις ιταλικών και γερμανικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας είχαν μικρή πτώση στις 156 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT