Η Binance υλοποιεί επένδυση 200 εκατ. δολ. στον όμιλο Forbes

Η Binance υλοποιεί επένδυση 200 εκατ. δολ. στον όμιλο Forbes

Θα γίνει ένας από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους του οίκου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγική επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων αποφασίζει να υλοποιήσει η Binance, η μεγαλύτερη στον κόσμο χρηματιστηριακή αγορά κρυπτογραφημένων νομισμάτων, στον οίκο Forbes, ο οποίος εκδίδει το φερώνυμο οικονομικό περιοδικό αλλά κάνει και ψηφιακές εκδόσεις, όπως αναφέρει το CNBC. Τα εν λόγω κεφάλαια θα συνδράμουν το Forbes να εκτελέσει το δικό του σχέδιο να συγχωνευθεί με μία ειδικού σκοπού εισηγμένη εταιρεία το πρώτο τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Η Binance, ιδρυθείσα από τον μεγιστάνα Ζάο Τσάνγκπενγκ, θα αντικαταστήσει το ήμισυ των 400 εκατ. δολαρίων σε δεσμεύσεις από θεσμικούς επενδυτές, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, καθιστώντας την με την κίνηση αυτή έναν από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Forbes, αφότου εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πάντως, πρέπει να αναφερθεί ότι γενικά οι επενδυτές δείχνουν δισταγμό έναντι των συμφωνιών με τη συμμετοχή των εταιρειών ειδικού σκοπού και ως επί το πλείστον για όσες διεκπεραιώνονται στο πεδίο των ΜΜΕ κατά τους τελευταίους μήνες με την ευρύτερη αναδίπλωση των χρηματιστηρίων.

Η κίνηση της Binance δείχνει την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του τομέα των κρυπτογραφημένων νομισμάτων στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Η κίνηση της Binance δείχνει την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του τομέα των κρυπτογραφημένων νομισμάτων στον πραγματικό κόσμο. Αλλωστε, τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται ολοένα και υψηλότερα, ενώ η επένδυση σε αυτά δημιουργεί νέους δισεκατομμυριούχους. Συνήθως οι εταιρείες ψηφιακών νομισμάτων συνδέουν το όνομά τους με γήπεδα και χώρους αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και διασημότητες, ενώ τώρα η Binance  είναι η πρώτη που τοποθετεί κεφάλαια στο πεδίο των παραδοσιακών ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο οίκος Forbes ιδρύθηκε πριν από 104 χρόνια από τον παππού του νυν αρχισυντάκτη και δις υποψηφίου προέδρου, Στιβ Φορμπς. Το 2014 η εταιρεία διέθεσε το 95% από αυτήν αντί 475 εκατ. δολαρίων στον όμιλο με έδρα το Χονγκ Κονγκ Integrated Whale media. Η εταιρεία είναι γνωστή για το περιοδικό – σύμβολο και το ψηφιακό εκδοτικό μοντέλο της, το οποίο βασίζεται σε συνδρομές. Ωστόσο, ενδιαφέρεται να διαφοροποιήσει τα έσοδά της μέσω αδειοδοτήσεων, ηλεκτρονικού εμπορίου και άμεσης διασύνδεσης με το αναγνωστικό – καταναλωτικό κοινό των 150 εκατομμυρίων,  όπως σχετικώς επισημαίνει το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο CNBC. To Forbes, πέραν του περιεχομένου που παρέχει και της λίστας των ζάπλουτων που καταρτίζει, διοργανώνει και εντυπωσιακές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς.

 Τον Ιανουάριο, η καθαρή αξία της περιουσίας του ιδρυτή της Binance,  Ζάο Τσάνγκπενγκ, ανερχόταν στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.  Παρά ταύτα, οι υπολογισμοί θεωρούνται συντηρητικοί και δεν συμπεριλαμβάνουν τις συμμετοχές του σε ψηφιακά νομίσματα. Η Βinance  συστήθηκε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ η επένδυσή της στον οίκο Forbes δηλώνει την πίστη της στον ρόλο του περιεχομένου στην επόμενη φάση ανάπτυξης του Διαδικτύου, την επονομαζόμενη 3.0, όπου τα πράγματα θα είναι πιο αποκεντρωμένα και θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία των κρυπτογραφημένων νομισμάτων blockchain, καθώς και των δημοφιλών «μη εμπορεύσιμων δειγμάτων» (ΝFΤ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT