ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
greece-2022-semper-ad-meliora-561718000

Greece 2022: Semper Ad Meliora

Το φετινό συνέδριο της ελληνικής κοινότητας φοιτητών του London School of Economics (LSESU Hellenic Society) θα λάβει χώρα το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, στο Λονδίνο με υβριδική μορφή. Θα υπάρξει φυσική παρουσία όσων ομιλητών έχουν τη δυνατότητα, καθώς και των φοιτητών του LSE, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να επικεντρωθούν στο μέλλον της Ελλάδας, ξεπερνώντας τις διαταραχές και τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του συνεδρίου, επιθυμούν να προβάλουν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε το αύριο της χώρας μας μέσω της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το φετινό συνέδριο της κοινότητας αποτελεί “συνέχεια” της περσινής της εκδήλωσης, στην οποία οι φοιτητές αναστοχάστηκαν και εξέτασαν την πορεία της χώρας μας 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Φέτος, βασιζόμενοι στα περσινά τους συμπεράσματα, κοιτάζουν μπροστά με ελπίδα και διάθεση για αλλαγή.

Η διοργάνωση ευελπιστεί να πραγματοποιήσει μια ‘ανατομία’ της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς θα αποτελείται από τρία panels:

  1. Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις (Politics and International Relations)
  2. Οικονομία και Καινοτομία (Economics and Innovation)
  3. Πολιτισμός και Κοινωνία (Culture and Society)

Σε κάθε panel, θα υπάρχουν τρεις ομιλητές, καθώς και ένας moderator, ο οποίος θα είναι μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του LSE.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, ο συγγραφέας και καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας, η εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου Μπενάκη Χάρης Σαμπιάνης.

Χαιρετισμό κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδος Μάριος Ψάλτης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ανάμεσα στις θεματικές που θα συζητηθούν στο panel της Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεων είναι το μέλλον της Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο ρόλος της ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η επόμενη μέρα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, οι μεταβαλλόμενες πολιτικές προτεραιότητες, το μέλλον της αντιπολίτευσης, και ο ρόλος της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης στον πολιτικό χώρο θα αποτελέσουν βασικά σημεία αναφοράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Στο panel Οικονομία και Καινοτομία η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα πληθωρισμού, εφοδιαστικής αλυσίδας και ανάκαμψης μετά την πανδημία. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο χώρο των επενδύσεων και τα φορολογικά κίνητρα της χώρας, την ανεργία με επίκεντρο τους νέους και το brain drain, το περιβάλλον ιδιωτικών και όχι μόνο κεφαλαίων στην Ελλάδα, τις Fintech και γενικότερα την καινοτομία στον χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά και σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η έννοια του ευρωομολόγου και των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας.

Ανάμεσα στις θεματικές που θα πρωταγωνιστήσουν στο panel Πολιτισμός και Κοινωνία είναι οι θετικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και πολιτισμό με έμφαση στην οικονομία και την εκπαίδευση, ο ρόλος της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στον σύγχρονο κόσμο, οι δυσκολίες αλλά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που προωθούν την Ελληνική κουλτούρα, καθώς και οι μεταρρυθμιστικές και επενδυτικές προτεραιότητες για τη βελτίωση της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου σε ώρες Ελλάδος είναι το ακόλουθο:

12:00-12:15      Εισαγωγικά Σχόλια
12:15-14:00      Panel I – Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις
14:00-15:00      Διάλειμμα
15:00-16:45      Panel II – Οικονομία και Καινοτομία
16:45-17:15      Διάλειμμα
17:15-19:00      Panel III – Πολιτισμός και Κοινωνία

Οι εκδηλώσεις της κοινότητας συγκεντρώνουν ένα εξαιρετικά δυναμικό κοινό που αποτελείται όχι μόνο από Έλληνες φοιτητές και καθηγητές στο LSE και στην Αγγλία εν γένει, αλλά και μέλη της πολύ ενεργής διασποράς του Λονδίνου καθώς και ξένους με έντονο ενδιαφέρον για το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της ημερίδας είναι οι τα διοικητικά μέλη του LSESU Hellenic Society: Δήμητρα Στρατοπούλου (Πρόεδρος), Νικόλαος Μότσης (Αντιπρόεδρος), Άννα Κόκλα (Γραμματέας), Δήμητρα Πρέκκα (Ταμίας), Κατερίνα Παμπούκη (Υπεύθυνη Εκδηλώσεων), Δανάη Αρεταίου (Υπεύθυνη Marketing), Έλλη Νάτση (Υπεύθυνη Social Media).

Greece 2022: Semper Ad Meliora-1
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT