Φωτοβολταϊκά πάρκα από τις Watt+Volt –Impax Asset Management

Φωτοβολταϊκά πάρκα από τις Watt+Volt –Impax Asset Management

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και λειτουργία των εγκαταστάσεων.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγική συνεργασία, μέσω κοινοπραξίας, με την Impax Asset Management για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της ελληνικής επικράτειας ανακοίνωσε η Watt+Volt, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου. Η συνεργασία αφορά, κατ’ αρχάς σε ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων Φ/Β πάρκων, ισχύος 200 MW, το οποίο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης, ενώ βασική επιδίωξη των δύο εταιρειών είναι η επέκταση της συνεργασίας και σε περισσότερα έργα, αλλά και άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ κατά τα προσεχή έτη. Η αδειοδότηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης εκ μέρους της Watt+Volt,  με την έναρξη της κατασκευής του να προβλέπεται εντός του 2022.

Η Impax Asset Management ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν εξειδικευμένο διαχειριστή κεφαλαίων με συνολικά κεφάλαια ύψους 47,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχοντας επενδύσει σε ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη διεθνή οικονομία. H Impax έχει περίπου 225 άτομα προσωπικό σε έξι γραφεία –στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιρλανδία και το Χονγκ Κονγκ–, γεγονός που την καθιστά διεθνώς μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ομάδες με εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Είμαι βέβαιος ότι, συνδυάζοντας την καινοτόμο παρουσία της εταιρείας μας στην Ελλάδα με τη μεγάλη εμπειρία της Impax σε έργα ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας, θα πρωταγωνιστήσουμε στον μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου της χώρας μας, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών και του περιβάλλοντος», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Watt+Volt Αναστάσιος Παπαναγιώτου.  Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εμβάθυνσης της συνεργασίας με τη Watt+Volt κατά τα επόμενα έτη ο Κάρστεν Γιόχανσεν, Managing Director, PE/Infrastructure της Impax, επισημαίνοντας τη συμβολή των έργων ΑΠΕ στην επιτάχυνση της απανθρακοποίησης του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT