Έως και 8.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η Telecom Italia

Έως και 8.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η Telecom Italia

Τη δραστική μείωση του προσωπικού του σχεδόν κατά το ένα πέμπτο εξετάζει ο τηλεπικοινωνιακός –πρώην μονοπωλιακός– όμιλος της Ιταλίας, Telecom Italia, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloοmberg.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Τη δραστική μείωση του προσωπικού του σχεδόν κατά το ένα πέμπτο εξετάζει ο τηλεπικοινωνιακός –πρώην μονοπωλιακός– όμιλος της Ιταλίας, Telecom Italia, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloοmberg. Η απόφαση έχει να κάνει με το ότι κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης υπήρξε μείωση κερδών, ενώ και ο ανταγωνισμός εντός της εγχώριας αγοράς οξύνθηκε. Ειδικότερα, ο Πιέτρο Λαμπριόλα, ο οποίος και ανέλαβε προσφάτως τα ηνία του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών της γειτονικής χώρας, επεξεργάζεται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης σε ορίζοντα τριετίας. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να προβλεφθούν έως και 8.000 περικοπές θέσεων εργασίας. Η όλη διαδικασία θα διεκπεραιωθεί κυρίως μέσω εθελουσίας εξόδου, όπως τόνισαν οι προαναφερθείσες πηγές, ενώ, σημειωτέον, αυτήν τη στιγμή η Telecom Italia απασχολεί περίπου 40.000 ανθρώπους στην Ιταλία.

Το τριετές πλάνο μείωσης του προσω- πικού κατά το ένα πέμπτο θα υλοποιηθεί κυρίως μέσω εθελουσίας εξόδου.

Πάντως, οι γνωρίζοντες υπογράμμισαν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ οι αριθμοί που εξετάζονται, ενδέχεται να αλλάξουν. Ούτως ή άλλως, ο καιρός που απομένει για να γίνει γνωστό το πλάνο της αναδιάρθρωσης δεν αργεί, διότι στις 2 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Telecom Italia. Πέραν των ανωτέρω, ο σχεδιασμός προβλέπει την αυτονόμηση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας σε μια νέα μονάδα εστιασμένη στις υπηρεσίες χονδρικής, ώστε να διασφαλιστεί σταθερή ροή εσόδων από ρυθμιζόμενα τιμολόγια, όπως αναφέρουν οι πηγές. Επιπλέον, μπορεί να προβλέπεται και η υπαγωγή όλων των εμπορικών υπηρεσιών της Telecom Italia σε μια ξεχωριστή μονάδα. Τέλος, επισημαίνεται πως οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι έχουν σθεναρά αντιταχθεί στα εν λόγω σχέδια, ενώ σε επιστολή τους προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι υπογραμμίζουν ότι είναι σφάλμα η διάσπαση του δικτύου «και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης συνεχίζουν να κατέχουν το πιο πολύτιμο κομμάτι των υποδομών, δηλαδή το δίκτυό τους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT