Μεικτή εικόνα στις αγορές λόγω ουκρανικής κρίσης

Μεικτή εικόνα στις αγορές λόγω ουκρανικής κρίσης

Μεικτή αποδείχθηκε η χθεσινή εικόνα των χρηματιστηριακών δεικτών στη Γηραιά Ηπειρο, εξαιτίας κυρίως των τεκταινομένων στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Μεικτή αποδείχθηκε η χθεσινή εικόνα των χρηματιστηριακών δεικτών στη Γηραιά Ηπειρο, εξαιτίας κυρίως των τεκταινομένων στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας. Επιπλέον, το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στην ανοδική πορεία του πληθωρισμού σε χώρες όπως η Βρετανία, όπου τα τελευταία στοιχεία δείχνουν εκτίναξη του πληθωρισμού σε επίπεδα-ρεκόρ τριακονταετίας, καθώς και στα εταιρικά αποτελέσματα. Υπό το κλίμα αυτό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 0,04%, ενώ αργά το βράδυ και πριν από το κλείσιμο της αγοράς στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι Doe Jones και S&P 500 υποχωρούσαν 0,70% και 0,79%, αντιστοίχως.

Με πτώση έκλεισαν και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,07%, κατά 0,28% ο DAX στη Φρανκφούρτη και με -0,21% ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB δεν παρουσίασε μεταβολή από την Τρίτη και ο IBEX έκλεισε +0,22% στη Μαδρίτη. Οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού ενισχύθηκαν χθες.

Οι δε δυναμικές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και ο υψηλότερος πληθωρισμός σε Καναδά και Βρετανία προσφέρουν περισσότερους λόγους στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σκληρύνει την πολιτική της. Ωστόσο, αλλού είχε στραφεί η προσοχή των επενδυτών.

Με πτώση έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν είδαν τη Ρωσία να απομακρύνει στρατό από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ο δε Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως μέσα στις πιθανές κυρώσεις θα ήταν η μείωση από την Ευρώπη στην κατανάλωση του ρωσικού φυσικού αερίου, όπερ σημαίνει ότι οι τιμές του δυνητικά θα αυξάνονται έτι περισσότερο.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε χθες πως θα θέσει στο στόχαστρο των κυρώσεων τις τράπεζες και τις εταιρείες της Ρωσίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της τελευταίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισήμανε πως θα προβεί και η Μόσχα σε αντίμετρα προς τη Βρετανία. Χθες στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Νέας Υόρκης είχε άνοδο 1,81%, στα 93,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρώ ως προς το δολάριο ανήλθε 0,2% στο 1,1379 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT