Χρηματοδότηση από την Πειραιώς με κριτήρια βιωσιμότητας

Χρηματοδότηση από την Πειραιώς με κριτήρια βιωσιμότητας

Χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης εξασφάλισε η Sarmed, εταιρεία παροχής προς τρίτους ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας σε καθετοποιημένη μορφή.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης – ESG) εξασφάλισε η Sarmed, εταιρεία παροχής προς τρίτους ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας σε καθετοποιημένη μορφή. Η Sarmed δεσμεύεται συμβατικά για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, την αύξηση χρήσης χάρτου από ανακύκλωση και αειφορική διαχείριση, την εφαρμογή συστημάτων περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης (ISO 14001 και ISO 50001) και την αναγνώριση των πρακτικών που εφαρμόζει με το σύστημα EcoVadis.  Το EcoVadis είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα που λαμβάνει υπόψη θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Τη σύμβαση εξασφάλισε η Sarmed, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει  αριθμό συμβάσεων με κριτήρια ESG που αφορούν μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτών των συμβάσεων η τράπεζα επιδιώκει την ενεργή υποστήριξη του χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, κυκλικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και θέματα που αφορούν την επίδραση των χρηματοδοτήσεων στην κοινωνία. Το περιβαλλοντικό όφελος που αναμένεται να επιτευχθεί τα επόμενα έτη από την ενεργή σύμπραξη των επιχειρήσεων και της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, στην ορθολογική χρήση πρώτων υλών, καθώς και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Με βάση την υιοθέτηση κριτηρίων βιώσιμης ανάπτυξης, η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει χρηματοδότηση και σε άλλες εταιρείες. Σε αυτές ανήκουν η εταιρεία προϊόντων προσωπικής περιποίησης Septona, που δεσμεύεται και συμβατικά στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, την αύξηση χρήσης χάρτου από ανακύκλωση ή αειφορική διαχείριση, τη σταδιακή αντικατάσταση μέρους των οχημάτων και περονοφόρων με νέα, με μειωμένες ή μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Campus, μέλος του ομίλου Εβροφάρμα, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή νωπού αγελαδινού γάλακτος. Η εταιρεία βάσει της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης, δεσμεύεται στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν την ιδιαίτερη πρόνοια για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος, τη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση της κατανάλωσης νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT