Με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα και σημαντικά έργα ενισχύει τη στρατηγική στις ΑΠΕ η MYTILINEOS, σε Ελλάδα και εξωτερικό
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
με-ισχυρό-παγκόσμιο-αποτύπωμα-και-σημ-561731368

Με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα και σημαντικά έργα ενισχύει τη στρατηγική στις ΑΠΕ η MYTILINEOS, σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η εστίαση της MYTILINEOS στην πράσινη ενέργεια και την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ αποτελεί ζήτημα στρατηγικής προτεραιότητας για την ελληνική πολυεθνική. Μάλιστα, στις αρχές του 2020 η εταιρεία σηματοδότησε αυτή τη στρατηγική της με την διαμόρφωση του τομέα ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας ως αυτόνομου τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αυτή τη στιγμή η MYTILINEOS διαθέτει ένα δυναμικό portfolio έργων ΑΠΕ, εκ των οποίων 121 MW είναι σε λειτουργία, 526 MW σε φάση κατασκευής και 608 MW με ολοκληρωμένη αδειοδότηση και έτοιμα για κατασκευή ή έτοιμα για κατασκευή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Παράλληλα 708 MW είναι έτοιμα για κατασκευή έως το τέλος του έτους. Με τα έργα BOT (Build, Operate & Transfer) ως αιχμή του δόρατος (συνολική ισχύς ~ 3,0GW για έργα που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και 1.963 MW για τα ώριμα και σε λειτουργία BOT έργα), αλλά και ισχυρό διεθνές αποτύπωμα, η εταιρεία προετοιμάζεται έγκαιρα και με διορατικότητα για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η διεθνής συγκυρία.

Με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα και σημαντικά έργα ενισχύει τη στρατηγική στις ΑΠΕ η MYTILINEOS, σε Ελλάδα και εξωτερικό-1

Αναφορικά με τα έργα ΒΟΤ, πέραν της συμφωνίας πώλησης χαρτοφυλακίου σε Ρουμανία και Ισπανία, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνίες εξαγοράς έργων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Χωρίς καθυστερήσεις προχώρησε και η ανάπτυξη των έργων σε χώρες όπως η Χιλή, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ισπανία και η Ν. Κορέα.

Η δραστηριότητα της MYTILINEOS στα εν λόγω έργα έχει παγκόσμιο αποτύπωμα. Ενδεικτική είναι η συμβασιοποίηση και η εκκίνηση εργασιών σε μια σειρά έργων σε χώρες της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης και στο Ουζμπεκιστάν. Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Χιλή, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ισπανία και η Ν. Κορέα Συνολικά το 2021 υπογράφηκαν έργα ισχύος 878MW με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να διαμορφώνεται σε €260 εκατ. ενώ επιπλέον έργα αξίας €91 εκατ. βρίσκονται σε ώριμο στάδιο συμβασιοποίησης.

Με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα και σημαντικά έργα ενισχύει τη στρατηγική στις ΑΠΕ η MYTILINEOS, σε Ελλάδα και εξωτερικό-2

Eνδεικτικό της δυναμικής που έχει διαμορφώσει η MYTILINEOS στις ΑΠΕ είναι το ότι ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας βελτίωσε αισθητά την απόδοση του σε σχέση με το 2020. Μάλιστα, ο Τομέας το 2021 κατέγραψε κύκλο εργασιών €365 εκατ., που αντιστοιχεί σε 13,7% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι €263 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. Έτσι αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι αναπτυξιακές του προοπτικές των συγκεκριμένων έργων.

Oι προοπτικές αυτές ενισχύονται και από το ευρύτερο περιβάλλον που διαμορφώνεται διεθνώς. Και αυτό γιατί η εγκατεστημένη ισχύς από φωτοβολταϊκά έργα παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς εταιρείες και χώρες επικεντρώνονται στην ταχύτερη ενσωμάτωση της «πράσινης» ενέργειας στο ενεργειακό τους μείγμα, προκειμένου να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT