Εως τις 3 Μαΐου η υποβολή συμμετοχών στον 10ο κύκλο του egg

Εως τις 3 Μαΐου η υποβολή συμμετοχών στον 10ο κύκλο του egg

Ξεκίνησε ο 10ος κύκλος του προγράμματος egg που έχει στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Ελλάδας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε ο 10ος κύκλος του προγράμματος egg που έχει στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Ελλάδας. Με την έναρξη του νέου κύκλου της πλατφόρμας egg Start-Up, το egg (enter-grοw-go) εισέρχεται στον δέκατο χρόνο παρουσίας του στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων. Το egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank, σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, στηρίζει τους συμμετέχοντες που αναζητούν χρηματοδότηση, εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτελεσματική διασύνδεση της ακαδημαϊκής, της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας στη χώρα. Στον 10ο κύκλο το egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων τους. Καθοριστικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους συμμετέχοντες είναι η υπαγωγή τους, αναλόγως του σταδίου ωριμότητας/ετοιμότητας του επιχειρηματικού σχεδίου τους, σε κατάλληλες ροές επιχειρηματικής επιτάχυνσης εντός της πλατφόρμας egg Start-Up, με αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά ορόσημα και συμβουλευτική παρακολούθηση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το πρώτο Open Day θα διενεργηθεί, διαδικτυακά, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 17.00.

Στον 10ο κύκλο του προγράμματος, επιχειρηματικές ομάδες που αποτελούν καινοτόμες επιχειρήσεις, ήδη εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στην πλατφόρμα Start-Up και, εφόσον προκριθούν επιτυχώς από την πρώτη φάση αξιολόγησης, μπορούν να προκριθούν απευθείας στο τελικό στάδιο αξιολόγησης. Παράλληλα ενθαρρύνονται επιχειρηματικά σχέδια σε ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως οι τεχνολογίες 5G, ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα ESG, αλλά και σχέδια που αξιοποιούν ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών, όπως τεχνητή νοημοσύνη, big data, κυβερνοασφάλεια, τουριστικές τεχνολογίες και σύγχρονες υπηρεσίες, fintech, ρομποτική, εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα, βιομηχανία 4.0, βιοτεχνολογία, ιατρικές τεχνολογίες και μέθοδοι κ.ά., καθώς και σχέδια από σχήματα που ενδυναμώνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο egg έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 12.00 –η υποβολή θα γίνεται μέχρι την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 15.00–, ενώ το πρώτο Open Day θα διενεργηθεί, διαδικτυακά, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στις 17.00.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT