Υπέρ μπόνους και stock options στον ιδιωτικό τομέα το υπ. Εργασίας

Υπέρ μπόνους και stock options στον ιδιωτικό τομέα το υπ. Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Viva Wallet, εταιρείας που χορηγεί πριμ απόδοσης και stock options στους εργαζομένους της

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Την εφαρμογή του μπόνους απόδοσης με βάση συγκεκριμένη στοχοθεσία, καθώς και της πρακτικής των stock options στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ενθαρρύνει το υπουργείο Εργασίας και, μάλιστα, επεξεργάζεται τρόπους διεύρυνσης των καλών αυτών πρακτικών, στο σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία της Viva Wallet στο Μαρούσι, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Να σημειωθεί ότι η Viva Wallet, το 49% της οποίας εξαγοράστηκε πρόσφατα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan, στο πλαίσιο «καλών εργασιακών πρακτικών» εφαρμόζει τα μπόνους απόδοσης και τα stock options στους εργαζομένους της. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, οι εργαζόμενοι παίρνουν όχι μόνον υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον μέσο όρο, αλλά και bonus απόδοσης εάν επιτύχουν τους στόχους τους. Επιπροσθέτως, το 1/3 των εργαζομένων συμμετέχει σε πρόγραμμα stock options, μέσω του οποίου καθίστανται και οι ίδιοι μέτοχοι της επιχείρησης και συνδέονται ακόμη περισσότερο με την προοπτική και το μέλλον της.

Οι κ. Χατζηδάκης και Πρωτοψάλτης περιηγήθηκαν στο κτίριο της εταιρείας, συνομίλησαν με τους εργαζομένους της Viva Wallet και συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας, Χάρη Καρώνη, τον Chief Investment Officer και έτερο συνιδρυτή Μάκη Αντύπα και τον σύμβουλο διοίκησης Βασίλη Τραπεζάνογλου.

Η διοίκηση της Viva Wallet παρουσίασε στους κ. Χατζηδάκη και Πρωτοψάλτη το αναπτυξιακό της πλάνο, στο πλαίσιο του οποίου το προσωπικό της θα αυξηθεί από 640 άτομα σε 1.800 στο τέλος του 2023, καθώς η εταιρεία επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητές της σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ανέλυσε επίσης το εργασιακό μοντέλο της Viva Wallet, τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος stock options, που αποτελεί μακροπρόθεσμο «εργαλείο» κινητροδότησης που συνδυάζεται με μπόνους απόδοσης στη βάση συγκεκριμένης στοχοθεσίας.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, από την πλευρά του, παρουσίασε στη διοικητική ομάδα της εταιρείας τη μονάδα μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ και τις δυνατότητες που έχει για την εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού και ιδιαίτερα νέων με ψηφιακές δεξιότητες που θα έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο οργανισμός, με ψηφιακούς κολοσσούς όπως η Google, η Amazon, η Cisco και η Microsoft.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT