Η Rocket Delivery αποχωρεί ξαφνικά από την ελληνική αγορά

Η Rocket Delivery αποχωρεί ξαφνικά από την ελληνική αγορά

Πριν καν συμπληρώσει επτά μήνες από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η Rocket Delivery, μία από τις ψηφιακές πλατφόρμες για την παραγγελία και διανομή έτοιμων γευμάτων, αποχωρεί από την ελληνική αγορά.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Πριν καν συμπληρώσει επτά μήνες από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η Rocket Delivery, μία από τις ψηφιακές πλατφόρμες για την παραγγελία και διανομή έτοιμων γευμάτων, αποχωρεί από την ελληνική αγορά. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, η οποία απλώς ενημέρωσε σχετικά με mail προχθές το βράδυ τους εργαζομένους της, ενώ διέκοψε αιφνιδίως και τη σύμβαση που είχε με συγκεκριμένη εταιρεία επικοινωνίας στην Ελλάδα. Αν και αρκετοί έσπευσαν να συνδέσουν την αποχώρηση της ουκρανικών συμφερόντων εταιρείας από την Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες, με την πρόσφατη κρίση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, αυτή φέρεται να σχετίζεται κυρίως με οικονομικά προβλήματα του βασικού της μετόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Rocket Delivery αποσύρεται όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ουκρανικών συμφερόντων εταιρεία αποσύρεται και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021 απασχολούσε σήμερα 100 άτομα, ενώ πρόσφατα είχε προαναγγείλει προσλήψεις άλλων 500 ατόμων. Οταν μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ξεσπάσει ο θόρυβος με τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στην efood, η Rocket είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου για τους νέους διανομείς της. Ο αριθμός των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Κύπρο, Γαλλία, Ουκρανία, Ισπανία και Πορτογαλία ανέρχεται σε περίπου 10.000. Πρόσφατα η εταιρεία, μέσω συνέντευξης του επικεφαλής στην Ελλάδα, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε συνεργασίες και με σούπερ μάρκετ. Στόχος της δε, σύμφωνα με τα στελέχη της, ήταν να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στις ψηφιακές πλατφόρμες παραγγελιοληψίας και διανομής φαγητού, μετά την efood και τη Wolt.

Στην Ελλάδα το εγχείρημα είχε αναλάβει να «τρέξει» η θυγατρική Ρόκετ Ντελίβερι Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που έχει συσταθεί από τις 25 Μαΐου 2021, με έδρα της εταιρείας την Αγία Παρασκευή Αττικής. Επικεφαλής δε για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων (regional expansion manager) τέθηκε ο κ. Νίκος Χατζηδάκης, γνωστός στην Ελλάδα κυρίως από τη θητεία του στη Lime, την εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT