«Εγγύηση για το Μέλλον» των ελληνικών επιχειρήσεων
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εγγύηση-για-το-μέλλον-των-ελληνικών-561736813

«Εγγύηση για το Μέλλον» των ελληνικών επιχειρήσεων

Νέες χρηματοδοτικές λύσεις της Εθνικής Τράπεζας με την εγγύηση του Pan-European Guarantee Fund.

Αναζητάτε χρηματοδότηση για τη μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρησή σας; Αναρωτιέστε πώς θα επωφεληθείτε από τα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια και στον απόηχο της πανδημίας; Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει να επιλύσει και αυτήν την επιχειρηματική σας ανάγκη, παρέχοντας μία σειρά από χρηματοδοτικά προγράμματα με την εγγύηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών φορέων.

Το σύνολο προγραμμάτων «Εγγύηση για το Μέλλον» έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,1 δισ. ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την επιτάχυνση του οικονομικού μετασχηματισμού. Με το σκεπτικό ότι η στήριξη των επιχειρήσεων είναι εθνική υπόθεση, η ιστορική ελληνική τράπεζα χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια, που βάζουν τα θεμέλια της υγιούς ανάπτυξης και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης.

«Εγγύηση για το Μέλλον» των ελληνικών επιχειρήσεων-1

Τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυοδοσίας Pan-European Guarantee Fund (EGF) έχουν σχεδιαστεί για πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν βιώσιμο οικονομικό πλάνο και προοπτικές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μακροπρόθεσμα. Στόχος του EGF είναι να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την απασχόληση στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα παρέχει χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις σε ενσώματα και άυλα πάγια καθώς και για κεφάλαιο κίνησης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ή ανακυκλούμενο, με ευνοϊκούς όρους, μέσω χρηματοδοτήσεων με τη μορφή δανείων, ορίων κεφαλαίου κίνησης ή ομολογιακών δανείων. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα «Εγγύηση για το Μέλλον» περιλαμβάνουν: Χρηματοδότηση ποσού μέχρι 20 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις και μέχρι 5 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ποσοστό εγγύησης στο πλαίσιο του EGF από 50% έως 75% επί του ποσού του δανείου, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, καθώς και προνομιακό επιτόκιο λόγω της εγγύησης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες. Η διάρκεια των δανείων είναι μέχρι δέκα έτη, ενώ παρέχεται δυνατότητα περιόδου χάριτος και ευελιξία στο σχεδιασμό αποπληρωμής.

«Εγγύηση για το Μέλλον» των ελληνικών επιχειρήσεων-2

Η διάθεση των νέων εγγυοδοτικών προγραμμάτων «Εγγύηση για το Μέλλον» έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου 2022 (ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης) ή μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων. Για να επωφεληθείτε, κλείστε σήμερα κιόλας το ραντεβού σας στην Εθνική Τράπεζα και τον υπεύθυνο Relationship Manager, ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησής σας, με την εγγύηση του Pan-European Guarantee Fund.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων για Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

Για το αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που αφορά Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT