Ενίσχυση τζίρου και κερδών κατέγραψε το 2021 ο όμιλος Epsilon Νet

Ενίσχυση τζίρου και κερδών κατέγραψε το 2021 ο όμιλος Epsilon Νet

Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά την περυσινή χρονιά κατέγραψε ο όμιλος εταιρειών Epsilon Νet

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά την περυσινή χρονιά κατέγραψε ο όμιλος εταιρειών Epsilon Νet, γεγονός που οφείλεται στις επενδύσεις σε τεχνολογίες web και cloud συστημάτων που εξασφαλίζουν την εργασία από απόσταση, στη θέση της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης καθώς και στις σημαντικές εξαγορές που υλοποίησε και οι οποίες δημιουργούν μεγάλες συνέργειες και οικονομίες κλίμακας. Ετσι, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 133% και διαμορφώθηκε το 2021 στα 50,5 εκατ. ευρώ, από 21,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ, από 3,3 εκατ. ευρώ (+221,8%). Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 188,3%.

Η σημαντική επίδοση στα οικονομικά μεγέθη προήλθε τόσο από τον μεγάλο ρυθμό οργανικής ανάπτυξης (άνω του 50%) όσο και από τις στοχευμένες εξαγορές που πραγματοποίησε ο όμιλος κατά το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, το 2022 εκτιμάται πως η ανοδική πορεία του ομίλου θα συνεχιστεί με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 75 εκατ. ευρώ. Εκτός από τους ρυθμούς ανάπτυξης, το επενδυτικό πλάνο του ομίλου προσανατολίζεται και στην αύξηση των πελατών του, που πλέον υπολογίζονται σε πάνω από 100.000, αλλά και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των λύσεων που προσφέρει με ολοκληρωμένα συστήματα E-invoicing, Accounting, ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile, MIS, Payrol, HRMS, PMS σε συνδυασμό με υπηρεσίες πιστοποιημένου παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και myDATA. Τέλος, το πλάνο του ομίλου έχει ως άξονες και τη συμμετοχή του στον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση και ενσωμάτωση των στρατηγικών εξαγορών των εταιρειών Data Communication Α.Ε., SingularLogic Α.Ε., καθώς και τη δημιουργία της Epsilon SingularLogic, ο όμιλος, μέσα στη χρήση που έκλεισε, προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στις εταιρείες Technolife, iQom και PCS, διευρύνοντας σημαντικά τη συνολική πελατειακή του βάση και το χαρτοφυλάκιο των λύσεων σε κάθετες αγορές. Τον Ιανουάριο του 2022 προχώρησε επίσης στην απόκτηση του 100% της CSA, εταιρείας που στοχεύει στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Οσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, αυτά διαμορφώθηκαν το 2021 στα 23,3 εκατ. ευρώ, από 20,7 εκατ. ευρώ, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός μειώθηκε στα 8,9 εκατ. ευρώ, από 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός διαμορφώθηκε στα 6,8 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν στα 41,4 εκατ. ευρώ, από 23,5 εκατ. ευρώ το 2020.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT