Ο όμιλος Σαράντη εξαγόρασε το 100% της πολωνικής Stella Pack

Ο όμιλος Σαράντη εξαγόρασε το 100% της πολωνικής Stella Pack

Στον έλεγχο του ομίλου Σαράντη περιήλθε η πολωνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης Stella Pack, αποκτώντας έτσι άλλη μία παραγωγική μονάδα στην περιοχή και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του στη συγκεκριμένη αγορά.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης

Στον έλεγχο του ομίλου Σαράντη περιήλθε η πολωνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης Stella Pack, αποκτώντας έτσι άλλη μία παραγωγική μονάδα στην περιοχή και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του στη συγκεκριμένη αγορά. Η εταιρεία Sarantis Polska, θυγατρική της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της πολωνικής εταιρείας, ενώ για την ολοκλήρωση της εξαγοράς εκκρεμεί η έγκριση των αρχών ανταγωνισμού, διαδικασία που ενδέχεται να διαρκέσει περίπου 6 μήνες.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο αρκετά παρόμοιο με αυτό που έχει ο όμιλος Σαράντη. Ειδικότερα, διαθέτει προϊόντα όπως συσκευασίες τροφίμων, σακουλών απορριμμάτων και εργαλείων καθαρισμού, με τις ετήσιες πωλήσεις της να ανέρχονται περίπου στα 65 εκατ. ευρώ. Η Stella Pack είναι εταιρεία που λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό, διαθέτοντας γραμμή διαχωρισμού απορριμμάτων η οποία κατασκευάζει εσωτερικά δικό της ανακυκλωμένο πλαστικό, καλύπτοντας τις ανάγκες παραγωγής της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης.

Η παραγωγή ανακυκλωμένου πλαστικού θα δώσει τη δυνατότητα για συνέργειες και με άλλα brand του ομίλου, δεδομένου ότι και η Polipack που βρίσκεται στην Πολωνία παράγει επίσης πλαστικές σακούλες απορριμμάτων. Εκτός από την παρουσία που διαθέτει στην Πολωνία, ο όμιλος Σαράντη διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής για σακούλες απορριμμάτων, προϊόντων συσκευασίας αλλά και ειδών καθαρισμού στο Kaniv στην Ουκρανία μέσω της Ergopack.

Ωστόσο, λόγω της ρωσικής εισβολής το εργοστάσιο που απασχολεί 600 άτομα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, με τον όμιλο να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για το πώς θα τροφοδοτηθούν οι γειτονικές αγορές, όπως της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, στις οποίες απευθυνόταν το 50% των πωλήσεων της Ergopack. Μάλιστα, όπως έχει γράψει η «Κ», εξετάζεται οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν από θυγατρικές του ομίλου, όπως αυτές στη Ρουμανία και την Πολωνία. Συνεπώς, η απόκτηση της Stella Pack είναι ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει ο όμιλος σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυναμικής του. Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις του ομίλου το 9μηνο του 2021 ανήλθαν στα 299 εκατ. ευρώ από 286,4 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί κατά το 9μηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 4,4%, ενώ τα EBITDA σημείωσαν οριακή αύξηση στα 45,9 εκατ. ευρώ από 45,5 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT