Χρηματιστήριο: Με μικρά κέρδη στις 854 μονάδες

Χρηματιστήριο: Με μικρά κέρδη στις 854 μονάδες

Παραμένει ασταθές το κλίμα, στα 87,09 εκατ. ευρώ ο τζίρος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδική αντίδραση, έστω και μικρής κλίμακας, σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να επιβεβαιώνει τις 850 μονάδες, με τη σημαντική στήριξη από τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο και ασταθές, δεδομένου ότι οι αναλυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που θα έχουν ο πόλεμος και οι κυρώσεις σε πληθωρισμό, ενέργεια και οικονομία.

Ετσι, στα στατιστικά της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,30% και έκλεισε στις 854,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 87,09 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Merit Securities, η μακροπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη είναι πλέον καθοδική, με το σημείο στήριξης να εντοπίζονται στις 850 και 820 μονάδες.

Εσπασε το πτωτικό σερί ο Γενικός Δείκτης με τη στήριξη των μετοχών του ενεργειακού κλάδου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,19% στις 2.055,40 μονάδες, ενώ με κέρδη 1,57% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.505,65 μονάδες.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Coca-Cola (-3,56%), ΟΤΕ (-2,48%) και ΟΠΑΠ (-2,04%), ενώ ανοδικά ξεχώρισαν ΕΛΠΕ και Σαράντης με άνοδο 6,65% και 5,67%, και ακολούθησαν με κέρδη άνω του 4% οι Motor Oil και Mytilineos.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 584,23 μονάδες, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεχωρίζει με κέρδη 2,84%, ενώ στο +0,56% έκλεισε η Eurobank και απώλειες 0,94% σημείωσε η Alpha Bank και 0,61% η Εθνική.

Οπως σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης φάνηκε πως το Χ.Α. βγάζει άμυνες, καθώς οι πιέσεις στον Γενικό Δείκτη μετριάστηκαν σημαντικά στο δεύτερο μισό της ημέρας, ενδεχομένως υποδηλώνοντας ότι σημαντικό μέρος των επενδυτών έχει εξαντλήσει τις πωλήσεις του στην παρούσα φάση. Ωστόσο, η μικρή αντίδραση της αγοράς μπορεί να εξηγηθεί καθώς οι αγοραστικές κινήσεις σαφώς παραμένουν επιφυλακτικές και επιλεκτικές, η αβεβαιότητα στο γεωπολιτικό μέτωπο παραμένει, όπως φάνηκε και από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT