Τουρισμός: Αισιοδοξούν οι Γερμανοί για σημαντική ανάκαμψη φέτος

Τουρισμός: Αισιοδοξούν οι Γερμανοί για σημαντική ανάκαμψη φέτος

Μπορεί και η φετινή Διεθνής Εκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη του είδους στον κόσμο, να γίνεται μόνο διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, αλλά ο τουριστικός κλάδος βλέπει φως στην άκρη του τούνελ.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί και η φετινή Διεθνής Εκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη του είδους στον κόσμο, να γίνεται μόνο διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, αλλά ο τουριστικός κλάδος βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. Ολοένα και περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τα ταξίδια, ενώ ακόμη και η Γερμανία από τα μέσα Μαρτίου θα καταργήσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς. Τουριστικοί όμιλοι, ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδόχοι ελπίζουν σε ένα δυναμικό καλοκαίρι, όπως παρατηρεί σε σχετικό άρθρο της η Deutsche Welle. Μόνη σκιά, ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων DRV, Νόρμπερτ Φίμπιχ, κάνει λόγο για μια «σκιά ανησυχίας». Πάντως, μέχρι ποιο βαθμό ο πόλεμος θα επηρεάσει την τουριστική διάθεση και τις κρατήσεις μετά δύο χρόνια πανδημίας είναι αδύνατον να προβλεφθεί, σύμφωνα με τον Φίμπιχ.

Η επιθυμία για ταξίδια έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας θα νικήσει τον πόλεμο, εκτιμά ο πρόεδρος του γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων.

Το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψουν. Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν αυξάνονται σε ταξιδιωτικά γραφεία και διαδικτυακές πύλες ταξιδίων και είναι από τις αρχές Φεβρουαρίου πάνω από τα επίπεδα των εβδομάδων που προηγήθηκαν του Φεβρουαρίου του 2019. Ωστόσο, ο DRV δεν αναμένει επιστροφή στα επίπεδα προ κρίσης παρά μόνο το 2023, επειδή οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μακρινούς προορισμούς επηρεάζουν την τουριστική κίνηση του χειμώνα. «Οι οιωνοί είναι καλοί, θα δούμε τη θερινή κίνηση να προσεγγίζει τα επίπεδα πριν από την πανδημία», δήλωσε πρόσφατα ο Στέφαν Μπόμερτ, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής TUI. «Από τα τέλη Ιανουαρίου η κινητικότητα είναι πάνω από τα επίπεδα του 2019». Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση, το 2022 περισσότεροι από το 50% των κατοίκων της Γερμανίας σχεδιάζουν και πάλι ένα ταξίδι διακοπών μεγαλύτερης διάρκειας. «Από τώρα είναι βέβαιo ότι θα κάνουν διακοπές ένα ποσοστό του 57%, δηλαδή πάνω από ένας στους δύο», αναφέρει το Ιδρυμα του Αμβούργου για Μελλοντικά Θέματα της Britisch American Tobacco (BAT). Πέρυσι το ίδιο ποσοστό ήταν γύρω στο 25%, ενώ οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι οι διακοπές ανάμεσα στο νησί Ρίγκεν στη Βαλτική και στο θέρετρο για σκι στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν της Βαυαρίας είναι πολύ δημοφιλείς.

Ο κατασκηνωτικός τουρισμός με κριτήριο τον αριθμό διανυκτερεύσεων βρίσκεται σε προ κορωνοϊού επίπεδα, επειδή και στη διάρκεια της κρίσης θεωρήθηκε ασφαλής επιλογή, ενώ, τέλος, αναφορικά με το εξωτερικό, οι Γερμανοί προσελκύονται προς το παρόν από τους κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT