Απεβίωσε στα 83 του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Απεβίωσε στα 83 του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Απεβίωσε χθες το πρωί, σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολύμηνη παραμονή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Απεβίωσε χθες το πρωί, σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολύμηνη παραμονή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Διέθετε πολυσχιδή δραστηριότητα στους κλάδους των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939, στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σπούδασε με υποτροφία Marketing στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB). Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος διευθυντής ασφαλειών στα γραφεία Μέσης Ανατολής της American Life (ALICO) και της οποίας υποκατάστημα ίδρυσε στην Ελλάδα το 1963. Τον Ιανουάριο του 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την Interamerican ΕΠΕ, η οποία το 1971 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία σε κοινοπραξία και με τον αμερικανικό ασφαλιστικό οργανισμό INA Corporation. Αποτέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, η οποία υπήρξε η πρώτη αμιγώς εταιρεία ασφαλειών Ζωής στην Ελλάδα. Διέθετε δραστηριότητα στον τραπεζικό τομέα, όπως και στον χώρο της υγείας, έχοντας ιδρύσει την Ευρωκλινική Αθηνών και Παίδων που τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2002.

Το 2009 απέκτησε τη Village Roadshow Operations και τη Village Films, τις ελληνικές θυγατρικές του αυστραλιανού ψυχαγωγικού ομίλου Village Roadshow, ενώ από το 1998 έως το 2001 διέθετε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Αρη Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ιδρύσει και εξαγοράσει αριθμό εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι τράπεζες Interbank και Novabank, η Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), η εταιρεία αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Channel 9 και η Mediterra Οινοποιητική.

Είχε πολυσχιδή δραστηριότητα στους κλάδους των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αναφέρει ότι η πορεία του Δημήτρη Κοντομηνά ήταν στενά συνυφασμένη με την ασφάλιση καθώς ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως ασφαλιστής. Ο Δ. Κοντομηνάς διετέλεσε πρόεδρος της ΕΑΕΕ από το 1998 έως το 2003 και το 2006 με ομόφωνη απόφαση του τότε Δ.Σ. της ΕΑΕΕ ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Πρόεδρος». Οπως αναφέρει η ΕΑΕΕ, επί των ημερών του ως προέδρου της Ενωσης υλοποιήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του Φιλικού Διακανονισμού, του συστήματος αποζημίωσης που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο τροχαίου ατυχήματος να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία.

«Ηγήθηκε της ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας και την ανέπτυξε μέσα από σύγχρονες ιδιόκτητες ιατρικές υποδομές και υπηρεσίες Υγειονομικής Βοήθειας. Αντίστοιχα, δημιούργησε ένα μοναδικό σύστημα Οδικής Βοήθειας σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ιδρυσε την πρώτη ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα», σημείωσε ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT