«Παπουτσάνης»: Σημαντική αύξηση τζίρου και κερδών το 2021

«Παπουτσάνης»: Σημαντική αύξηση τζίρου και κερδών το 2021

Με διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της για έκτη συνεχή χρονιά, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της και εντυπωσιακή ενίσχυση των εξαγωγών έκλεισε το 2021 για την «Παπουτσάνης».

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Με διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών της για έκτη συνεχή χρονιά, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της και εντυπωσιακή ενίσχυση των εξαγωγών έκλεισε το 2021 για την «Παπουτσάνης». Η διοίκηση του ομίλου, πάντως, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην οικονομία από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς αφενός υπάρχει επιβάρυνση του κόστους παραγωγής, κυρίως λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και του κόστους διαφόρων πρώτων υλών, αφετέρου ενδεχομένως να υπάρχουν επιπτώσεις στην εγχώρια ζήτηση λιανικής (νοικοκυριά), αλλά και στον τουρισμό, κλάδος από τον οποίο εξαρτάται σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της «Παπουτσάνης».

Πάντως, η διοίκηση αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ/μετοχή, επισημαίνοντας σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ενδέχεται να προτείνει πρόσθετο μέρισμα εντός του 2022.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε το 2021 σε 54,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 34,1% σε σύγκριση με το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ο υψηλός βαθμός εξωστρέφειας της «Παπουτσάνης», καθώς οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 70%, φτάνοντας στα 34 εκατ. ευρώ και αντιστοιχώντας πλέον στο 62% του συνολικού κύκλου εργασιών. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 9%, στα 8,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 9%, στα 8,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 34,1%.

Στα επώνυμα προϊόντα σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων κατά 12%, στα ξενοδοχειακά αύξηση κατά 126%, στην κατηγορία των προϊόντων για τρίτους (ιδιωτικής ετικέτας και βιομηχανικές πωλήσεις) καταγράφηκε το 2021 αύξηση πωλήσεων κατά 24% σε σύγκριση με το 2020, ενώ στις βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών σημειώθηκε αύξηση 62%.

Για το 2022 και με την παραδοχή ότι η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω, αναμένεται να επιτευχθεί ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης συγκρίσιμος με αυτόν των τελευταίων ετών. Ειδικότερα, η «Παπουτσάνης» σχεδιάζει την είσοδο σε νέες κατηγορίες προϊόντων σε ό,τι αφορά τα επώνυμα προϊόντα, η οποία θα συνοδεύεται και από δυναμικό πλάνο προώθησης. Ο τομέας των ξενοδοχειακών προϊόντων αναμένεται να επανέλθει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Οι παραγωγές προϊόντων για τρίτους, κυρίως πολυεθνικές εταιρείες, αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω, καθώς διευρύνονται οι συνεργασίες και σε νέα προϊόντα και με νέους πελάτες. Τέλος, η κατηγορία των σαπωνομαζών αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω διεύρυνσης των υφιστάμενων συνεργασιών αλλά και την επίτευξη νέων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT