Επένδυση 30 εκατ. σε εξυπηρετούμενα διαμερίσματα

Επένδυση 30 εκατ. σε εξυπηρετούμενα διαμερίσματα

Radisson και Gnosis θα αναπτύξουν μονάδα με 94 ενοικιαζόμενα μικρά διαμερίσματα και υπηρεσίες υποστήριξής τους στην πλατεία Μητροπόλεως.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Το τρίτο project φιλοξενίας της στην Αθήνα και το έβδομο συνολικά στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Radisson Hotel Group. Προχωράει έτσι στη διαμόρφωση μεγάλου ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας σε μονάδα που θα διαθέτει 94 ενοικιαζόμενα μικρά διαμερίσματα και υπηρεσίες υποστήριξής τους. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Gnosis Investment. Το συνολικό ύψος της επένδυσης, δηλαδή τόσο η αγορά του ακινήτου όσο και η ανακαίνιση και διαμόρφωσή του, ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ακόμα μονάδα που λανσάρεται ως υβρίδιο μεταξύ ξενοδοχείου και βραχυχρόνιας μίσθωσης, τάση η οποία αναπτύσσεται διεθνώς με ραγδαίους ρυθμούς και οψίμως και στην Ελλάδα. Το ακίνητο βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως, δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών, στη γειτονιά της Πλάκας και η μονάδα θα ονομαστεί Radisson RED Mitropoleos Square Athens. Τα 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα θα υποστηρίζονται από χώρο συναντήσεων 150 τετραγωνικών και γυμναστήριο, ενώ στο ισόγειο θα βρίσκεται εστιατόριο και στο roof ένα δεύτερο bar-εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη. Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η Epacron S.A.

Οι εργασίες στο Radisson RED Mitropoleos Square πρόκειται να ολοκληρωθούν σε ένα περίπου έτος από σήμερα, και τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο Elie Milky, αντιπρόεδρος ανάπτυξης του Radisson Hotel Group, εκτιμά πως «το project καλύπτει το υπάρχον κενό στην ελληνική αγορά και ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο σε νέες επενδύσεις από funds, ενώ θα εδραιώσει τη θέση της Radisson στην Ελλάδα».

Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, η Gnosis Investment, είναι εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα ελληνοϊσραηλινών συμφερόντων στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Gal Wagner, Yuval Beneraf, Guy Zadik, Eran Reinisch και Πέτρος Πολίτης. Η Gnosis διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε ιδιοκτησίες 100.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου, σύμφωνα με το site της επιχείρησης. Ο Πέτρος Πολίτης, που είναι και ο CEO της Gnosis, εξηγεί ότι «αναπτύσσοντας το κομμάτι της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα και προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία, θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην πόλη».

Η Radisson στην Ελλάδα έχει πλέον σε λειτουργία ή υπό κατασκευήν επτά ξενοδοχεία και χώρους φιλοξενίας, στη Μύκονο, στη Σκιάθο, στην Κρήτη, στη Σαντορίνη και στην Αθήνα το Radisson Blu Park στο Πεδίον του Αρεως, άλλο ένα μικρό boutique ξενοδοχείο στην οδό Βουκουρεστίου και τώρα το υπό κατασκευήν κτίριο στην οδό Μητροπόλεως. Ολα τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας τρίτων που έχουν συνάψει συμφωνίες με το Radisson Hotel Group. Ο όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς, με εννέα διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.600 ενεργά ή υπό κατασκευήν σε 120 χώρες.

Τα serviced apartments είναι πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα, διαθέσιμα τόσο για βραχυχρόνιες όσο και για μακροχρόνιες διαμονές, παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης. Οι περισσότεροι ιστότοποι κρατήσεων μέσω Διαδικτύου προσφέρουν τα τελευταία χρόνια τέτοια serviced apartments αλλά όχι σε ξεχωριστή κατηγορία –τις περισσότερες φορές έχουν απλώς την ένδειξη «διαμέρισμα»– και προσφέρονται ως άλλη επιλογή μαζί με τα κανονικά δωμάτια ξενοδοχείου. Τα serviced apartments γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και εκτός του χώρου των επαγγελματικών ταξιδιών, επειδή όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναψυχής διαπιστώνουν ότι υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα με εξυπηρέτηση και προσφέρουν μια αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση. Ανταγωνίζονται έτσι ευθέως τα ξενοδοχεία καθώς είναι ιδιαίτερα οικονομικά για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας και για ομαδικά ή οικογενειακά ταξίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT