Ρεκόρ κύκλου εργασιών πάνω από 1 δισ. ευρώ για τη Cenergy το 2021

Ρεκόρ κύκλου εργασιών πάνω από 1 δισ. ευρώ για τη Cenergy το 2021

Υψηλά μεγέθη εμφάνισε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Cenergy Holdings, της οποίας το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από τις εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Υψηλά μεγέθη εμφάνισε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Cenergy Holdings, της οποίας το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από τις εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια. Η εισηγμένη κατέγραψε αυξημένο κατά 16% κύκλο εργασιών που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, μέγεθος που είναι ιστορικά υψηλό.

Το φράγμα του 1 δισ. ευρώ ξεπέρασε και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών λόγω αύξησης του όγκου των συμβάσεων στους κλάδους των σωλήνων και των καλωδίων.

Σε σχέση με το 2020, η Cenergy εμφάνισε μεγαλύτερα κατά 2% αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (a-Ebitda) ύψους 104 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ (-11%). Η εταιρεία πέτυχε να μειώσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και τον καθαρό δανεισμό της που υποχώρησε κατά 66 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο των καλωδίων, η «Ελληνικά Καλώδια» εμφάνισε ανεκτέλεστο άνω των 650 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 14% λόγω της ανάκαμψης στη ζήτηση.

Τα αναπροσαρμο- σμένα Ebitda διαμορφώθηκαν σε 104 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σε σχέση με το 2020, πέρυσι το προσαρμοσμένο Ebitda ενισχύθηκε κατά 7,7 εκατ. ευρώ, στα 88,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 37,2 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του κλάδου ανήλθαν σε 35 εκατ. ευρώ από τα οποία 26 εκατ. ευρώ αφορούν το εργοστάσιο της Κορίνθου.

Για τον τομέα του χάλυβα, το 2021 ήταν το δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο έτος και παρά τα μειωμένα κατά 25% έσοδα, σε σχέση με το 2020, ύψους 230 εκατ. ευρώ, η «Σωληνουργεία Κορίνθου» εμφάνισε αυξημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών 350 εκατ. ευρώ. Λόγω όμως των μειωμένων εσόδων υποχώρησε κατά 26% το αναπροσαρμοσμένο Ebitda, σε 16 εκατ. ευρώ. Πάντως, ο κλάδος κατάφερε να παρουσιάσει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές που οδήγησαν στη μείωση του καθαρού δανεισμού από 89 εκατ. ευρώ (τέλη 2020) σε 68 εκατ. ευρώ.

Για φέτος, η Cenergy εκτιμά ότι ο κλάδος καλωδίων θα συνεχίσει να ωφελείται από το σημαντικό χαρτοφυλάκιο των ήδη εξασφαλισμένων έργων, ενώ στον χάλυβα αναμένεται υψηλότερη ζήτηση εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης που τροφοδοτείται από τη δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Οι ισχυρές πωλήσεις και η λειτουργική επίδοση του 2021 επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και να προωθούμε περαιτέρω το σενάριο της ενεργειακής μετάβασης. Ο κλάδος των καλωδίων οδήγησε την κερδοφορία του ομίλου, ενώ η Σωληνουργεία Κορίνθου κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικές παραγγελίες κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους», αναφέρει ο Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT