Πόλεμος στην Ουκρανία: ΔΝΤ, ΕΤΑΑ και Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται να στηρίξουν τη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: ΔΝΤ, ΕΤΑΑ και Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται να στηρίξουν τη χώρα

«Η παγκόσμια οικονομία, στο σύνολό της, θα αισθανθεί τις επιπτώσεις της κρίσης που θα βλάψουν ιδιαίτερα τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους» αναφέρουν σε κοινή δήλωση

37" χρόνος ανάγνωσης

Οι επικεφαλής μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεσμεύτηκαν σήμερα να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη στήριξη της Ουκρανίας και των γειτονικών της χωρών ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και άλλων αναπτυξιακών ιδρυμάτων, αναφέρουν: «Η παγκόσμια οικονομία, στο σύνολό της, θα αισθανθεί τις επιπτώσεις της κρίσης -μέσω βραδύτερης ανάπτυξης, διαταραχών στο εμπόριο και αυξημένου πληθωρισμού- που θα βλάψουν ιδιαίτερα τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους».

«Η αύξηση στις τιμές αγαθών, όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού», σημειώνουν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT