Κέρδη στις αγορές με ώθηση από τις τράπεζες

Κέρδη στις αγορές με ώθηση από τις τράπεζες

Οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν άνοδο χθες εν μέσω των εντεινόμενων προσδοκιών για σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν άνοδο χθες εν μέσω των εντεινόμενων προσδοκιών για σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve που είναι αποφασισμένος να αυξήσει επιθετικά το κόστος του δανεισμού για να ανακόψει τον πληθωρισμό. Εχουν συνοδευτεί, άλλωστε, από τις εκτιμήσεις ορισμένων εκ των πλέον συντηρητικών στελεχών της ΕΚΤ που χαρακτηρίζουν αναγκαία μια αύξηση των επιτοκίων του ευρώ. Η άνοδος 2,5% που σημείωσε ο κλαδικός δείκτης των τραπεζικών μετοχών έδωσε έτσι ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, που έκλεισαν όλες με κέρδη παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,9%, ενώ από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει συνολικά κατά 6%, και στο ίδιο χρονικό διάστημα ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE 100, που συγκεντρώνει πολλές εταιρείες εμπορευμάτων, συγκέντρωσε κέρδη 1,1%. Χθες ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,46%. Ομοίως με άνοδο 1,02% έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, ενώ τα περισσότερα κέρδη από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές συγκέντρωσε χθες ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού που έκλεισε με άνοδο 1,17%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,9%.

Ανάμεσα στους κερδισμένους της ημέρας το μεγαλύτερο online ρεστοράν της Ευρώπης, το Just Eat Takeaway, η μετοχή του οποίου σημείωσε άνοδο 3,2% χθες. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει συμφωνία συνεργασίας με τη McDonald’s Corp για τη μεταφορά και κατ’ οίκον παράδοση γευμάτων. Επίσης, η ιταλική βιομηχανία αμυντικού εξοπλισμκού Leonardo σημείωσε άνοδο 0,4% όταν έγινε γνωστή η είδηση πως η αμερικανική μονάδα της, η DRS, συμφώνησε να πουλήσει τις επιχειρήσεις στις επικοινωνίες δορυφόρων (GES) στη SES έναντι 450 εκατ. δολαρίων. Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός της SAP σημείωσε άνοδο 0,6% καθώς ανακοίνωσε νωρίτερα συμμαχία με την Boston Consulting Group, η οποία έχει αναλάβει να βοηθήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να αναδιαρθώσουν τις δραστηριότητές τους και να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για τον μηδενισμό των εκπομπών καυσαερίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT