Κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε πέρυσι η Byte

Κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε πέρυσι η Byte

Ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε κατά τη χρήση του 2021 η εταιρεία πληροφορικής Byte Computer.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε κατά τη χρήση του 2021 η εταιρεία πληροφορικής Byte Computer. Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 26%, στα 39,8 εκατ. ευρώ και τα μεικτά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 51,3%, σε 9,1 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη άνοδο, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, να εμφανίζει και το μεικτό περιθώριο κέρδους που ανήλθε σε 23%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBIDTA) αυξήθηκαν κατά 62%, σε 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διευρύνθηκαν κατά 121%, σε 4,3 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους, σε σύγκριση με το 2021, αυξήθηκαν κατά 86,5%, σε 3,1 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός δανεισμός της Byte, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύει περίπου το 31% των ιδίων κεφαλαίων αξίας 18,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 8,5 εκατ. ευρώ. «Η αμεσότητα της αντιμετώπισης των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών λόγω της πανδημίας, αλλά και η σταθερή προσήλωση στην προστιθέμενη αξία της συνεργασίας για την υλοποίηση καινοτόμων λύσεων που αλλάζουν τη ζωή των πολιτών και στηρίζουν την ανάπτυξη της σύγχρονης δραστηριότητας των εταιρειών στη χώρα, απέδειξαν ότι και το 2021 οι άνθρωποι της Byte έδωσαν ακόμα μια φορά το στίγμα της αποτελεσματικής συμβολής τους στη δημιουργία της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας», σημείωσε χθες, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021, ο πρόεδρος της Byte Σπύρος Βυζάντιος.

Στα έργα που υλοποίησε πέρυσι η Byte ανήκουν η προσαρμογή του μητρώου ασθενών COVID-19, αλλά και η δημιουργία της πλατφόρμας διαχείρισης αποθεμάτων, διανομής, διάθεσης και ηλεκτρονικής καταγραφής των δικαιούχων των αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου της νόσησης από COVID-19.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT