Eπενδύσεις σε logistics και τουρισμό από την Briq

Eπενδύσεις σε logistics και τουρισμό από την Briq

Στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022 φιλοδοξεί η διοίκηση της Briq Properties.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης

Στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022 φιλοδοξεί η διοίκηση της Briq Properties. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η περαιτέρω μόχλευση τραπεζικού δανεισμού, με την εταιρεία να εκτιμά ότι είναι εφικτή η λήψη πρόσθετης χρηματοδότησης της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας διαμορφώνεται σε 122 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 15% από τα 106 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία προχωράει στην υλοποίηση επέκτασης της νεόδμητης αποθήκης επιφανείας 20.700 τ.μ. που εγκαινιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στην περιοχή του Ασπροπύργου και η οποία μισθώνεται από την Infoquest Technologies. Η επέκταση θα είναι επιφανείας 4.500 τ.μ. και έχει ήδη συμφωνηθεί να μισθωθεί και αυτή από την εταιρεία του ομίλου Infoquest. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους, με την Briq να καταγράφει ετήσια έσοδα της τάξεως των 1,3 εκατ. ευρώ. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και μετά θα πρέπει να αναμένεται και η ανάπτυξη του υπόλοιπου τμήματος της έκτασης των 103 στρεμμάτων, που έχει αποκτήσει στον Ασπρόπυργο η Briq, με την κατασκευή νέας αποθήκης logistics επιφανείας 14.500 τ.μ. Μέχρι σήμερα, υπολογίζοντας και το κόστος αγοράς της γης, η εισηγμένη έχει επενδύσει κεφάλαια της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Ασπροπύργου. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, η εταιρεία θα έχει προσθέσει στην κατοχή της σύγχρονες υποδομές logistics συνολικής επιφανείας 40.000 τ.μ.

Στόχος, η δημιουργία χαρτοφυλακίου 150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με χθεσινή παρουσίαση της εταιρείας, με αφορμή τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, πέραν του κλάδου των logistics που αποτελεί προτεραιότητα, η Briq θα εστιάσει τις επενδύσεις της στον τομέα της φιλοξενίας, αλλά και την αγορά γραφείων. Οσον αφορά τη φιλοξενία, η εταιρεία ολοκληρώνει την ανακαίνιση του ξενοδοχείου που έχει αποκτήσει στη Σκιάθο και το οποίο θα λειτουργήσει η εταιρεία Hotel Brain. Πρόσφατα μάλιστα υπεγράφη συμφωνία με τη Radisson Hospitality, ώστε η νέα μονάδα να λειτουργήσει με την επωνυμία Radisson Resort Plaza Skiathos. Τα ξενοδοχεία σε δημοφιλή νησιά θα εξακολουθήσουν να αποτελούν προτεραιότητα για την Briq.

Οσον αφορά τις προοπτικές της αγοράς για το 2022, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι «η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας σε συνδυασμό με την άρση των περιοριστικών μέτρων, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία κυρίως για την πορεία του τουρισμού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο, δεν λείπει η ανησυχία για την αύξηση του πληθωρισμού και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, που φαίνεται ότι πιθανότατα θα επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας». Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, η έκθεσή της στις πληθωριστικές πιέσεις είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς τα μισθώματα στα συμβόλαιά της αναπροσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό. Παράλληλα, η Briq δεν έχει αναλάβει μεγάλα κατασκευαστικά έργα, ώστε να επηρεάζεται από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υλικών κατασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT