Συνελήφθη στις ΗΠΑ για υπόθεση απάτης ο Φίλιππος Λιακουνάκος

Συνελήφθη στις ΗΠΑ για υπόθεση απάτης ο Φίλιππος Λιακουνάκος

Ως βασικός κατηγορούμενος σε υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα συνελήφθη στις ΗΠΑ ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης

Ως βασικός κατηγορούμενος σε υπόθεση απάτης με κρυπτονομίσματα συνελήφθη στις ΗΠΑ ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος είχε προγραμματιστεί η ακρόασή του από δικαστή της κομητείας Κλαρκ του Λας Βέγκας και αναμενόταν να οριστεί εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος και να οριστεί δικάσιμος. Ο νεαρός που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι κατηγορείται, κατόπιν σχετικής μήνυσης ατόμου το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία, ότι εξαπάτησε τον μηνυτή του υπεξαιρώντας του μεγάλο ποσό σε bitcoin χρησιμοποιώντας την ταυτότητα τρίτου. Ειδικότερα κατηγορείται πως προσποιήθηκε ότι είναι trader κρυπτονομισμάτων με τον οποίο ο μηνυτής συνεργαζόταν για να πείσει τον τελευταίο να πουλήσει κρυπτoνομίσματα bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του trader.

Ωστόσο κύκλοι της οικογένειας Λιακουνάκου, με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ», ισχυρίζονται πως ο Φίλιππος Λιακουνάκος έπεσε ο ίδιος θύμα απάτης τον Νοέμβριο του 2020 στο Λας Βέγκας, οπότε και εμφανίστηκε άγνωστος προτείνοντάς του να του δώσει χρήματα σε bitcoin και να αποπληρωθεί κατόπιν συμμετέχοντας στα κέρδη του νεαρού και της παρέας του στα καζίνο της πόλης. Κατόπιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «του ζητήθηκε ένα πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που του είχε προσφερθεί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντιδικία που έφτασε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης». «Μόλις 21 ετών τότε, ο Φίλιππος δεν κατάλαβε σε τι έμπλεκε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που εκτιμούν πως η αμερικανική δικαιοσύνη θα αποδείξει την αθωότητα του νεαρού.

Σύμφωνα πάντως με το «γεμάτο διορθώσεις» ένταλμα της αστυνομίας του Λας Βέγκας, όπως αυτό περιγράφεται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το εμφανιζόμενο ως θύμα ειδοποίησε το Κέντρο Παραπόνων για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι ήταν θύμα απάτης bitcoin. Ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι προσεγγίστηκε από έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που γνώριζε στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας για κινητά Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Στη συνέχεια, ο μηνυτής μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, το οποίο περιελάμβανε αμοιβή πωλητή 50.000 δολαρίων, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα χρήματα. Αλλά την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον επιχειρηματικό συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το θύμα κατάλαβε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε κάποιον που υποδυόταν τον συνεργάτη του. Τον Δεκέμβριο, ο μηνυτής επικοινώνησε εκ νέου με την αστυνομία για να πει ότι ο κατηγορούμενος είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram ως μέρος μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin αξίας 999.900 δολαρίων. Το θύμα μπόρεσε να αποσπάσει τότε ένα email, και αυτό, με τη σειρά του, επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίσει τον κατηγορούμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT