Στο χαρτοφυλάκιο της SMERC το 5άστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis

Στο χαρτοφυλάκιο της SMERC το 5άστερο ξενοδοχείο Patmos Aktis

Την τρίτη του εξαγορά μέσα στον Μάρτιο και δεύτερη τις τελευταίες λίγες μέρες ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap. Με μία συμφωνία αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ απέκτησε το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάτμο.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Την τρίτη του εξαγορά μέσα στον Μάρτιο και δεύτερη τις τελευταίες λίγες μέρες ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap. Με μία συμφωνία αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ απέκτησε το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάτμο. Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί διά εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites από την Ξενοδοχείον Κως Α.Ε., συμφερόντων της οικογενείας Ν. Πουλιού.

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Patmos Aktis, που πέρασε στην ιδιοκτησία της SMERemediumCap (SMERC) λειτούργησε προ δεκαετιών αρχικά ως Ξενία και σήμερα αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο υψηλών αξιώσεων στο ιερό νησί της Πάτμου και ειδικότερα στον κόλπο του Γροίκου, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Το fund σχεδιάζει να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις υποδομές φιλοξενίας του Patmos Aktis, αυξάνοντας τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα.

Είναι η τρίτη εξαγορά μέσα στον Μάρτιο που ανακοινώνει το επενδυτικό ταμείο με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη.

Ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου Νίκος Καραμούζης εξηγεί πως «όραμά μας είναι, μέσα στα επόμενα έτη, το Patmos Aktis να καθιερωθεί για τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες, ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ποιοτικούς, όμορφους και μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο». Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση, ύψους συνολικά 17 εκατομμυρίων, αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία, προσθέτει. «Αποτελεί δε, ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα της αποστολής του ταμείου μας, να επενδύει σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης και δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κ. Καραμούζης. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

Η νέα αυτή κίνηση του SMERC έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο που έγιναν εντός Μαρτίου: υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη το fund ανακοίνωσε την εξαγορά της Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική «με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου μονάδων κτηνιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου» και στις 2 Μαρτίου την απόκτηση μέσω της θυγατρικής της Cordia από το Latsco Family Office πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην εταιρεία ESA Security Solutions, η οποία έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT