Στη ναυτιλιακή αγορά εισέρχεται η Orbyt Global

Στη ναυτιλιακή αγορά εισέρχεται η Orbyt Global

Στην αγορά της ναυτιλίας εισέρχεται η Orbyt Global, μια νέα εταιρεία που στοχεύει μέσω της τεχνολογίας της να βελτιώσει σημαντικά τις λειτουργίες της γέφυρας και των τηλεπικοινωνιών, διευκολύνοντας τον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τον καπετάνιο έως και το πλήρωμα.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Στην αγορά της ναυτιλίας εισέρχεται η Orbyt Global, μια νέα εταιρεία που στοχεύει μέσω της τεχνολογίας της να βελτιώσει σημαντικά τις λειτουργίες της γέφυρας και των τηλεπικοινωνιών, διευκολύνοντας τον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τον καπετάνιο έως και το πλήρωμα. Τα κεντρικά γραφεία της Orbyt βρίσκονται στον Πειραιά, ενώ διατηρεί γραφεία σε Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σιγκαπούρη.

Η Orbyt Global, με έδρα τον Πειραιά, προσφέρει ένα φάσμα προϊόντων που συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των θαλάσσιων τηλεπικοινωνιών, πλοήγησης και ηλεκτρονικών χαρτών με την εμπειρία στον τομέα των προηγμένων λύσεων συνδεσιμότητας και επικοινωνιών στην ξηρά. Η νέα Orbyt Global είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης της Orbyt Global με τη Media Broadcast Satellite (MBS), με έδρα στην πόλη Usingen στη Γερμανία. Η MBS παρέχει υπηρεσίες δορυφορικών κέντρων, ευρυζωνικότητας και δικτύων σε κυβερνητικά προγράμματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και μεταλλευμάτων εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Η Orbyt Global προσφέρει όλα τα συστήματα λειτουργίας της γέφυρας, για τις τηλεπικοινωνίες και τη ναυσιπλοΐα, καθώς και εφαρμογές που βελτιστοποιούν την απόδοση των λειτουργιών του πλοίου, το οποίο συνδέεται με το γραφείο σε ένα ενιαίο δίκτυο, ενώ παρέχει λύσεις για την ενίσχυση της ποιότητας διαβίωσης του πληρώματος εν πλω. Περισσότερα από 500 πλοία ήδη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Οι υπηρεσίες αυτές υποστηρίζονται από τα δίκτυα των Inmarsat, Eutelsat, Iridium και τις υπηρεσίες του Αγγλικού Ναυαρχείου, καθώς και από δορυφορικά κέντρα και συστήματα δικτύου της Orbyt Global, διασφαλίζοντας συνδεσιμότητα που υποστηρίζεται 24/7 σε κάθε σημείο του πλανήτη από το δίκτυο, τους μηχανικούς και τεχνικούς της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Orbyt Global Θεόδωρος Νικολόπουλος επισημαίνει πως «το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα, είναι ανταγωνιστικό, εξαγώγιμο και μπορεί να υποστηρίξει έργα μεγαλύτερης κλίμακας, όπως κυβερνητικά προγράμματα, προγράμματα λιμένων, μεταφορών, ενέργειας, διαχείρισης μαρινών και στρατιωτικά». Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Media Broadcast Satellite, Christian Fleischhauer, εξηγεί πως «ο συνδυασμός των γνώσεων και υπηρεσιών που πλέον θα παρέχεται από την Orbyt ξεπερνά σε ποιότητα όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η ναυτιλιακή αγορά. Οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν χρειάζεται να περιμένουν άλλο για να έχουν πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT