Οι Ιταλοί διστάζουν να ξοδέψουν χρήματα για πασχαλινά ταξίδια

Οι Ιταλοί διστάζουν να ξοδέψουν χρήματα για πασχαλινά ταξίδια

Μόνο το 6% των Ιταλών θα ταξιδέψει φέτος το Πάσχα στο εξωτερικό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Το 2021 έκλεισαν 4.116 επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στην Ιταλία, ενώ πάνω από 1.000 βρίσκονταν στην περιοχή της Ρώμης. Και η κρίση, δυστυχώς, συνεχίζεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Συνολικά, για το καθολικό Πάσχα, σε δύο εβδομάδες από τώρα, είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν (στην Ιταλία και στο εξωτερικό) οκτώ εκατομμύρια πολίτες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αγοράσει εισιτήριο και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία μόνο τέσσερα εκατομμύρια. Και από αυτούς το 50% θα παραμείνει εντός της περιφέρειας στην οποία ζει μόνιμα, με μια «απόδραση αναψυχής και χαλάρωσης», που δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από τρεις ημέρες. Η διστακτικότητα οφείλεται στην αύξηση των τιμών και πρωταρχικά των καυσίμων, στη γενικότερη ανησυχία λόγω του πολέμου και στην επιδημία κορωνοϊού, η οποία δεν έχει γίνει παρελθόν ούτε στην Ιταλία παρά τη χαλάρωση των προληπτικών μέτρων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μόνο το 6% των Ιταλών που θα ταξιδέψει για το Πάσχα των καθολικών, επέλεξε να πάει στο εξωτερικό.

Μόνο το 6% των Ιταλών θα ταξιδέψει φέτος το Πάσχα στο εξωτερικό.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η μεγαλύτερη ανησυχία, βέβαια, αφορά κυρίως τη θερινή περίοδο. Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες στην έρευνα της Confcommercio (Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων και Αυτοαπασχολούμενων) απάντησαν ότι ή θα μειώσουν τη διάρκεια των διακοπών τους ή δεν πρόκειται να πάνε ούτε καν για ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο θέρετρο. Από πλευράς τους, οι τουριστικοί πράκτορες, όπως αναφέρει η DW, ελπίζουν πως με την πάροδο των ημερών μπορεί και να αμβλυνθούν κάπως ο φόβος και η απαισιοδοξία των ανθρώπων. Στην Ιταλία ετοιμάζουν δελεαστικές προσφορές «της τελευταίας στιγμής» για να μπορέσουν να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα αυτό, έστω και ώς ένα βαθμό. Εντούτοις, ξενοδόχοι, εστιάτορες, ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και όχι μόνον δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους. Στην προαναφερθείσα έρευνα, το 60% των Iταλών, άλλωστε, απάντησε ότι έχει ήδη περιορίσει τις αγοραστικές του συνήθειες και έχει τροποποιήσει τον συνολικό τρόπο ζωής του σε ό,τι αφορά τις διακοπές, το φαγητό στα εστιατόρια, αλλά και τις εξόδους και τις δραστηριότητες σχετικά με τον πολιτισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT