Goldman Sachs: Ανοίγει το υποκατάστημα στην Αθήνα

Goldman Sachs: Ανοίγει το υποκατάστημα στην Αθήνα

Τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα ξεκινάει την Παρασκευή 15 Απριλίου η Goldman Sachs, με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου υποκαταστήματος με την επωνυμία Goldman Sachs Bank Europe SE, Athens Branch.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα ξεκινάει την Παρασκευή 15 Απριλίου η Goldman Sachs, με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου υποκαταστήματος με την επωνυμία Goldman Sachs Bank Europe SE, Athens Branch. Η εγκατάσταση της Goldman Sachs διευρύνει τη λίστα των διεθνών τραπεζών που έχουν τοποθετηθεί ήδη στη χώρα μας, όπως η Deutsche Bank, η Bank of America και η JP Morgan, η οποία μετά το joint venture στο οποίο προχώρησε με τη Viva, επεκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης και στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που εξετάζουν τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα είναι και η ιαπωνική Nomura.

Η παρουσία μεγάλων διεθνών τραπεζών όπως η Goldman Sachs, το υποκατάστημα της οποίας θα λειτουργήσει στο κτίριο «The Orbit» στη λεωφόρο Κηφισίας 115, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ενόψει και της προοπτικής ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα που θα κάνει ελκυστικότερη και την τοποθέτηση επενδυτικών κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην αξιοποίηση των ευκαιριών στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης κεφαλαίων, θέτοντας υψηλά και τον πήχυ του ανταγωνισμού και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Με ισχυρή παρουσία στον τομέα της συμβουλευτικής τραπεζικής και της αναδοχής, τόσο για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου όσο και μεγάλων επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι διαβλέπουν ευκαιρίες και στον τομέα του private banking ή ακόμη και στη διαχείριση περιουσίας μετά και τη σημαντική αύξηση των καταθέσεων ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.

To κατάστημα της αμερικανικής τράπεζας θα λειτουργήσει στο κτίριο «The Orbit» στη λεωφόρο Κηφισίας 115 από τις 15 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Deutsche Bank, που έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, όρισε τον περασμένο Οκτώβριο ως chief country officer τον κ. Δήμο Αρχοντίδη, ενώ η JP Morgan –και πριν από τη συμφωνία με τη Viva– λειτουργεί ήδη υποκατάστημα στην Αθήνα με senior country officer τον Στέλιο Παπαδόπουλο, πρώην γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ. Πολυετή παρουσία στη χώρα μας έχει άλλωστε και η Bank of America και φυσικά η Citibank, που αν και έχει αποχωρήσει από τις δραστηριότητες της λιανικής, έχει ενισχύσει τον ρόλο της στη συμβουλευτική τραπεζική. Εξαίρεση από τις κινήσεις ενίσχυσης της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά αποτελεί η HSBC, η οποία είναι κοντά σε συμφωνία για την πώληση του χαρτοφυλακίου της.

Μεταξύ των τραπεζών που έχουν «τοποθετηθεί» τα τελευταία χρόνια είναι επίσης η Bank of China και η TBI Bank, που ανήκει στην κατηγορία των challenger τραπεζών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη λιανική τραπεζική.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT