Τέλος Απριλίου η πώληση τριών κτιρίων γραφείων στο Μαρούσι από doValue

Τέλος Απριλίου η πώληση τριών κτιρίων γραφείων στο Μαρούσι από doValue

Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης τριών κτιρίων γραφείων στο Μαρούσι από την doValue.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης τριών κτιρίων γραφείων στο Μαρούσι από την doValue. Επικρατέστεροι αγοραστές φέρονται ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, η Prodea Investments και η Trastor, με το συνολικό ύψος των προσφορών να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο από τα προς πώληση κτίρια, επιφάνειας 30.000 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Γραβιάς και στεγάζει τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 45,6 εκατ. ευρώ. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, επικρατέστερος αγοραστής είναι ο ίδιος ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων. Το έτερο κτίριο, στο ίδιο σημείο, είναι επιφάνειας 13.500 τ.μ. και μισθώνεται από την Ernst & Young. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 21,6 εκατ. ευρώ. Το κτίριο αυτό εκτιμάται ότι θα αποκτηθεί από την Prodea Investments. Το τρίτο συγκρότημα γραφείων είναι επιφάνειας 14.000 τ.μ. και μισθώνεται από τον όμιλο Φουρλή και τη γερμανική Bayer, με επικρατέστερο αγοραστή την Trastor. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο κτίριο, η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί σε 21,03 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγκρότημα από δύο αυτοτελείς κατασκευές, επί οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Σωρού με την οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Απέχει λίγα μέτρα από τη Λ. Κηφισίας και από τον κόμβο της Αττικής Οδού. Σημειώνεται ότι η Trastor σχεδιάζει μια ακόμα επένδυση στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, καθώς έχει αποκτήσει σχετική οικοπεδική έκταση, στην οποία δρομολογεί την κατασκευή ενός «πράσινου» κτιρίου γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η υπόθεση της ελεύθερης εκποίησης των ακινήτων στο Μαρούσι, με επισπεύδουσα την doValue. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά το Πάσχα. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία ανήκαν στον επιχειρηματία κ. Λουκά Ελληνα από το 2011. Ο τελευταίος είχε αποκτήσει τα ακίνητα από την Ektasis Development, με δανειακή χρηματοδότηση που έπαψε να εξυπηρετείται και πέρασε υπό τον έλεγχο της doValue στο πλαίσιο του Project Cairo. Η πώλησή τους γίνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας ρύθμισης του χρέους αυτού και με τη συναίνεση του οφειλέτη.

Η ποιότητα των μισθωτών, η τοποθεσία των ακινήτων στην «καρδιά» του επιχειρηματικού κέντρου των βορείων προαστίων και το γεγονός ότι πρόκειται για αυτοτελή κτίρια, σχετικά σύγχρονων ποιοτικών προδιαγραφών, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους εκδηλώθηκε υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT