Στην τελική ευθεία για το Χ.Α. βρίσκεται η Orilina Properties

Στην τελική ευθεία για το Χ.Α. βρίσκεται η Orilina Properties

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου έχει εξασφαλίσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου έχει εξασφαλίσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία της Brevan Howard και του επενδυτή κ. Τρύφωνα Νάτση διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικού ύψους 83,6 εκατ. ευρώ, μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση μαζί με δανειακή μόχλευση να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Orilina, το 2021 τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένα από το 2020. Αντίστοιχα, το κέρδος από την αποτίμηση των ακινήτων της εταιρείας στην εύλογη αξία ανήλθε σε 1,93 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,3 εκατ. ευρώ.

Προθεσμία έως τις 14 Δεκεμβρίου έχει δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μεταξύ των ακινήτων που διαθέτει η Orilina περιλαμβάνονται δύο ισόγεια καταστήματα και 334 θέσεις στάθμευσης στο συγκρότημα μεικτής χρήσης στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με τη Λ. Αλεξάνδρας (Κτήμα Θων). Πρόκειται για ένα ακίνητο που είχε αναπτυχθεί από την «Μπ. Βωβός». Στο πλαίσιο αυτό η Orilina πλειοδότησε για τα εν λόγω ακίνητα συνολικής επιφάνειας 10.300 τ.μ., καταβάλλοντας το ποσό των 26,27 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος μισθώνεται από την αλυσίδα Σκλαβενίτης και στο παρελθόν από την Carrefour. Πωλητής ήταν το επενδυτικό fund Bain, στο οποίο είχε περιέλθει το ακίνητο το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούσε μέρος των εξασφαλίσεων του χαρτοφυλακίου κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που εξαγόρασε ο ξένος όμιλος το 2018. Σημαντικά ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Orilina Properties είναι επίσης το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Ελλάκτωρ στη Ν. Κηφισιά, αλλά και ένα εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα στην ίδια περιοχή (Αμαλιάδος 4), επιφάνειας 22.723 τ.μ. Σε αυτό στεγάζεται πολυκατάστημα της αλυσίδας Jumbo, όπως επίσης και το Playmobil Fun Park.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «το 2021 αποτέλεσε μια ιδιάζουσα χρονιά, αφού η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει τόσο την οικονομία όσο και την κτηματαγορά. Τα καταστήματα τροφίμων και ο γραφειακός τομέας επέδειξαν αξιοσημείωτα επίπεδα αντοχών συγκριτικά με άλλους τύπους ακινήτων, σε όρους μισθωτικών αξιών, πληρότητας και επενδυτικών αποδόσεων, κάτι που αντικατοπτρίστηκε θετικά στα αποτελέσματα αναπροσαρμογής επενδυτικών ακινήτων σε εύλογες αξίες. Για το 2022, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αναπάντεχα αρνητική εξέλιξη λόγω της COVID-19, τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να επηρεάζονται περαιτέρω δυσμενώς από την πανδημία».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT