Μπάφετ: Αγόρασε τo 11% της αμερικανικής Hewlett-Packard

Μπάφετ: Αγόρασε τo 11% της αμερικανικής Hewlett-Packard

Ο μεγιστάνας των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ (διαμέσου της εταιρείας συμμετοχών του Berkshire Hathaway) «πήρε ξανά το όπλο του» και χθες ανακοινώθηκε ότι απέκτησε σχεδόν 121 εκατομμύρια μετοχές στον κολοσσό υψηλής τεχνολογίας της Hewlett-Packard (HP).

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Ο μεγιστάνας των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ (διαμέσου της εταιρείας συμμετοχών του Berkshire Hathaway) «πήρε ξανά το όπλο του» και χθες ανακοινώθηκε ότι απέκτησε σχεδόν 121 εκατομμύρια μετοχές στον κολοσσό υψηλής τεχνολογίας της Hewlett-Packard (HP), οι οποίες αποτιμώνται σε σχεδόν 4,2 δισ. δολάρια. Η κίνηση αυτή αφενός του εκχωρεί έως και 11% της εταιρείας, αφετέρου τον καθιστά μεγαλύτερο μέτοχό της μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Τhe Wall Street Journal. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος του γκουρού των επενδύσεων, με την απόκτηση των μετοχών αυτών κάνει ένα βήμα ακόμα στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, καθόσον έχει ήδη συμμετοχή στους ομίλους της IBM και της Apple. Οπως ήταν αναμενόμενο, όταν γνωστοποιήθηκε η επένδυση Μπάφετ, η τιμή της μετοχής της ΗΡ στη Νέα Υόρκη εμφάνισε εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 19% και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στα 41,47 δολάρια. Χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος της Hewlett-Packard ότι «η Berkshire Hathaway αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες επενδύτριες στον κόσμο και την καλωσορίζουμε και ως μέτοχό μας».

Κι ενώ για κάποια χρόνια ο αειθαλής Γουόρεν Μπάφετ είχε παραμείνει ανενεργός, τον τελευταίο καιρό εισήλθε και πάλι στη δράση, εκμεταλλευόμενος επικερδώς τον τεράστιο όγκο ρευστού που διαθέτει η Berkshire. Οπως επισημαίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, οι λόγοι που τον είχαν συγκρατήσει ήταν οι ιδιαίτερα υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών και ένα έντονα ανταγωνιστικό πλαίσιο στη διεκπεραίωση εξαγορών και συγχωνεύσεων. Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος συμμετοχών του Γουόρεν Μπάφετ εμπλούτισε το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο των 350 δισ. δολαρίων, βοηθούμενος εν μέρει από την αστάθεια, η οποία ώθησε τον δείκτη S&P 500 να κινηθεί καθοδικά και να έχει απώλειες 6% από τις αρχές του έτους και μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης.

Τέλος, αναφέρεται πως τον Μάρτιο η Berkshire Hathaway αποκάλυψε ότι αγόρασε μετοχές στην πετρελαϊκή Occidental Petroleum, συγκροτώντας μερίδιο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες επενδύσεις της σε κοινές μετοχές. Τον ίδιο μήνα ανακοίνωσε και την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Alleghany αντί 11,6 δισ. δολαρίων, η οποία συνιστά και τη μεγαλύτερη από το 2016, όταν είχε αποκτήσει την Precision Castparts.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT