Έλον Μασκ: Δεν θα μετέχει στο Δ.Σ. του Twitter

Έλον Μασκ: Δεν θα μετέχει στο Δ.Σ. του Twitter

Μόνο λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% στον όμιλο υψηλής τεχνολογίας Τwitter, ο μεγιστάνας Ελον Μασκ δήλωσε πως τελικώς δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης

Μόνο λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% στον όμιλο υψηλής τεχνολογίας Τwitter, ο μεγιστάνας Ελον Μασκ δήλωσε πως τελικώς δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο διοικητικό της συμβούλιο. Mε το εν λόγω μερίδιο ο δισεκατομμυριούχος κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος στο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί πολύ, ενώ διαθέτει εκατομμύρια ακολούθους. Επίσης πρόσφατα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, διότι δεν γίνεται σεβαστή στους κόλπους του Twitter η ελευθερία του λόγου, προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει ένα δικό του κοινωνικό δίκτυο – τελικώς, προτίμησε να επενδύσει σε αυτό. «O Eλον Μασκ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ. «Η συμμετοχή του επισήμως θα γινόταν ενεργή από την Κυριακή. Πιστεύω πως η εξέλιξη αυτή είναι προς το καλό όλων μας. Πάντοτε θεωρούσαμε σημαντική τη συνεισφορά όλων των μετόχων μας, ανεξαρτήτως του εάν είναι παρόντες στο Δ.Σ. ή όχι».

Προτάσεις

Ο Ελον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη του 2021 από το περιοδικό Forbes, είχε κάνει μια σειρά προτάσεων στο Twitter, θέτοντας ερωτήματα για νέες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά, αλλά και επισημαίνοντας προβληματικά σημεία. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, λόγου χάριν, απευθύνθηκε στους ακολούθους του και τους ζήτησε τη γνώμη τους, εάν θα επιθυμούσαν να τους προσέφερε το Twitter τη δυνατότητα επεξεργασίας των σχολίων τους. Και την αμέσως επόμενη ημέρα η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι κάνει σχετικές δοκιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο συνέστησε οι έχοντες τη συνδρομή προνομιούχων υπηρεσιών Twitter Blue με 2,99 δολάρια σε μηνιαία βάση, θα πρέπει να λαμβάνουν ένα στοιχείο ελέγχου πιστοποίησης της ταυτότητάς τους. Αυτό το τελευταίο συνήθως παρέχεται σε λογαριασμούς δημοσίου συμφέροντος, που όντως έχουν λάβει πιστοποίηση.

Μετά την αγορά μεριδίου 9,2%, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ο δημιουργός της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla με τα αποκλειστικώς ηλεκτρικά αμάξια, καθώς και της SpaceX με δραστηριότητες στο Διάστημα, είναι ένας χρήστης του Twitter που δεν φοβάται να πει τη γνώμη του. Συχνά οι αναρτήσεις του προκαλούν αντιπαλότητες ή και παρεμβάσεις των Αρχών. Στα τέλη του 2021 είχε απευθύνει δημοσίως ερώτημα στους ακολούθους του, εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla και να πληρώσει τα οφειλόμενα σε φόρους. Η πλειονότητα απάντησε καταφατικά κι εκείνος έτσι έκανε. Το δε 2018, πάντως, είχε δηλώσει ότι θα απομακρύνει την Tesla από το χρηματιστήριο με την τιμή της μετοχής της στα 420 δολάρια, όταν η χρηματοδότηση αυτής της κίνησης δεν είχε ακόμα διασφαλιστεί. Ως συνέπεια, υπήρξε άνοδος στη μετοχή, ο Μασκ ήρθε σε συμβιβασμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και του δόθηκε η εντολή να προεγκρίνονται τα μελλοντικά του σχόλια.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο μεγιστάνας πρότεινε τα κεντρικά γραφεία του Twitter να μετασχηματιστούν σε καταφύγιο φιλοξενίας αστέγων, ιδέα, την οποία με ένα δικό του σχόλιο υποστήριξε και ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος. Εθεσε δε ο Ελον Μασκ την πρότασή του σε δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να μην εμφανίζεται στον χώρο, διότι μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως. Ο δε έτερος δισεκατομμυριούχος Μπέζος, αναφερόμενος σε ανάλογο καταφύγιο δίπλα σε γραφεία της Αmazon.com, πρότεινε μέρος των γραφείων του Twitter να γίνουν χώροι φιλοξενίας και οι υπάλληλοι να προσφέρουν εθελοντική εργασία – την ιδέα χαιρέτισε ο Ελον Μασκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT