REDS: Προχωράει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Ρουμανία

REDS: Προχωράει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Ρουμανία

Στο «ξεκλείδωμα» των υπεραξιών που συγκεντρώνει η ακίνητη περιουσία της στη Ρουμανία προχωράει η διοίκηση της REDS, του ομίλου Ελλάκτωρ.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης

Στο «ξεκλείδωμα» των υπεραξιών που συγκεντρώνει η ακίνητη περιουσία της στη Ρουμανία προχωράει η διοίκηση της REDS, του ομίλου Ελλάκτωρ. Στο πλαίσιο αυτό, στο επικεντρο θα βρεθεί κατ’ αρχάς οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου, στη συνοικία Splaiul Unirii. Το εν λόγω ακίνητο, που επιτρέπει μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια 32.000 τ.μ., πρόκειται να ενοποιηθεί με όμορο οικόπεδο του ομίλου ΙΚΕΑ και συγκεκριμένα του Vastint Group (βραχίονας της ΙΚΕΑ στον τομέα των ακινήτων), προκειμένου να κατασκευαστεί ένα συγκρότημα μεικτής χρήσης, συνολικής επιφανείας 80.000 τ.μ. Στο συγκρότημα θα φιλοξενούνται χρήσεις καταστημάτων, γραφείων και κατοικιών. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί, η REDS θα μπορεί σε μεταγενέστερο χρόνο να πωλήσει τη συμμετοχή της στο έργο, μεγιστοποιώντας το οικονομικό της όφελος.

Το ακίνητο είχε αποκτηθεί από τη REDS το 2007. Τότε, η εταιρεία σχεδίαζε την ανέγερση συγκροτήματος γραφείων και κατοικιών, με την επένδυση να εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ. Το 2010, η έκταση έλαβε και τις απαιτούμενες χρήσεις γης για την ανέγερση κτιρίων συνολικής επιφανείας 32.000 τ.μ. Μεσολάβησε η οικονομική κρίση και τα σχέδια αυτά αναβλήθηκαν μέχρι σήμερα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου, που επιτρέπει να δομηθεί επιφάνεια 32.000 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ακίνητο είχε αποτελέσει αντικείμενο οξείας διαμάχης ανάμεσα στην προηγούμενη διοίκηση της REDS και τον μέτοχο της εταιρείας Χρ. Παναγιωτόπουλο (νυν πρόεδρο της Ακτωρ), με αφορμή την πρόθεση της πρώτης να προβεί σε πώληση του ακινήτου αντί ποσού 11,4 εκατ. ευρώ. Αγοραστής ήταν και τότε η Vastint Group, με την οποία πλέον η συμφωνία προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τον Ιανουάριο του 2021, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να εκφράζει την έντονη αντίρρησή του, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είχε γίνει αποδέκτης πρότασης πώλησης αντί 20 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2020. Ακολούθησε η ανάληψη του ελέγχου της Ελλάκτωρ από τη Reggeborgh Invest, η οποία διαφοροποίησε τα δεδομένα και για τη διοίκηση της REDS, ματαιώνοντας τελικά την πώληση.

Εκτός από το ακίνητο στη Splaiul Unirii, η διοίκηση της REDS προωθεί και την αξιοποίηση του ημιτελούς συγκροτήματος κατοικιών Naiades στη λίμνη Baneasa του Βουκουρεστίου. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με τοπικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει όλο το κόστος για την ολοκλήρωση της επένδυσης, καταβάλλοντας στη REDS ένα μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων. Συνολικά αναμένεται να κατασκευαστούν κατοικίες συνολικής επιφανείας άνω των 10.000 τ.μ., καθώς μετά την ανανέωση της οικοδομικής άδειας προστέθηκε ένας ακόμα όροφος σε κάθε κτίριο που θα ανεγερθεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT