Google: Επενδύσεις 9,5 δισ. δολ. σε νέα γραφεία

Google: Επενδύσεις 9,5 δισ. δολ. σε νέα γραφεία

Δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας – Εμφαση στα κέντρα δεδομένων που διαθέτει σε Νεβάδα, Νεμπράσκα, Βιρτζίνια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Υψηλές επενδύσεις 9,5 δισ. δολ. θα υλοποιήσει η Google, οι οποίες θα διοχετευθούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να αναβαθμιστούν οι χώροι γραφείων και τα κέντρα δεδομένων, αλλά και να ανοίξουν νέα. Το ποσό για το τρέχον έτος είναι υψηλότερο από τα 7 δισ. δολάρια του 2021, παρά το γεγονός της διάδοσης της εργασίας εξ αποστάσεως. Από μέρους του, ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας επισήμανε ότι οι κινήσεις του αυτές θα οδηγήσουν στη δημιουργία τουλάχιστον 12.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, ενώ θα δοθεί ειδική έμφαση στα κέντρα δεδομένων στις πολιτείες της Νεβάδας, της Νεμπράσκας και της Βιρτζίνια. Εντός του 2022 θα ανοίξει ακόμη ένα νέο γραφειακό συγκρότημα στην Ατλάντα και θα επεκτείνει το υπάρχον κέντρο δεδομένων στην κομητεία Στόρεϊ της Νεβάδας.

«Πιθανώς και να φαίνεται παράλογη η ενίσχυση των επενδύσεών μας σε φυσικά γραφεία, παρά το γεγονός πως προωθούμε σχήματα έτι περισσότερης ευελιξίας στον τρόπο που εργαζόμαστε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σαντάρ Πιτσάι. «Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τοποθετούμε κεφάλαια στα γραφειακά μας συγκροτήματα, διότι αυτό θα αποφέρει καλύτερα προϊόντα, βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τους υπαλλήλους, καθώς και ενδυνάμωση στις κοινότητές μας». Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα inc.com, εάν η εταιρεία θέλει τους ανθρώπους πίσω στο γραφείο, θα πρέπει να τους παράσχει ένα χώρο καλύτερο από κάποιον εναλλακτικό. Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Πιτσάι, «τα γραφεία και τα κέντρα δεδομένων είναι σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινότητες, βοηθώντας μας να συνεισφέρουμε στις οικονομίες τους».

Παρά τη διάδοση της τηλεργασίας, η Google θεωρεί ότι η αναβάθμιση των χώρων γραφείων βελτιώνει την παραγωγικότητα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας καταβάλλει προσπάθεια για να επαναφέρει στον χώρο εργασίας το προσωπικό του ειδικά στις περιπτώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας. Και αυτό γίνεται με το να επιβάλει ένα σχήμα υποχρεωτικής εργασίας διά ζώσης σχεδόν τρεις ημέρες την εβδομάδα, ώστε σταδιακά να λήξουν οι πολιτικές αυτές, που επέτρεπαν στους υπαλλήλους λόγω κορωνοϊού να τηλεργάζονται. Η Google, επιπλέον, θα εξακολουθήσει να επενδύει σε γραφεία στη βάση της, δηλαδή στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, και να στηρίζει πρωτοβουλίες για προσιτή στέγαση στην Μπέι Ερια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 1 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση για τον οικονομικό της αντίκτυπο, η Google με την παρουσία της συνέβαλε σε δραστηριότητες 617 δισ. δολαρίων από αμερικανικές επιχειρήσεις στους κλάδους των κατασκευών και της ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών κατά το 2021.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT