Επιστροφή στα κέρδη για την ΕΛΓΕΚΑ το 2021

Επιστροφή στα κέρδη για την ΕΛΓΕΚΑ το 2021

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2020 διατηρήθηκε ο κύκλος εργασιών της ΕΛΓΕΚΑ το 2021, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν κέρδη έναντι ζημιών τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2020 διατηρήθηκε ο κύκλος εργασιών της ΕΛΓΕΚΑ το 2021, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν κέρδη έναντι ζημιών τον πρώτο χρόνο της πανδημίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ παρουσίασε οριακή αύξηση και διαμορφώθηκε σε 192,7 εκατ. ευρώ έναντι 192,5 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 34,9 εκατ. ευρώ έναντι 33,4 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 13,3 εκατ. ευρώ έναντι 13,6 εκατ. ευρώ το 2020. Ο όμιλος το 2021 είχε κέρδη προ φόρων ύψους 1,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,4 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών μετά φόρων ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το 2020.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, η ΕΛΓΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά στην οικονομική της έκθεση: «Ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ δεν διαθέτει επιχειρηματική παρουσία στη Ρωσία και την Ουκρανία και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται άμεσα. Εντούτοις, οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού και της ύφεσης της οικονομίας ενδεχομένως να επηρεάσουν έμμεσα τις δραστηριότητές του. Επιπλέον, η αύξηση των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων αναμένεται να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την κοστολογική βάση του ομίλου, κυρίως μέσω του αυξημένου κόστους διανομής των προϊόντων, καθώς και των παρεχομένων υπηρεσιών logistics».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT