Δημοσιοποίηση εταιρειών που αισχροκερδούν

Δημοσιοποίηση εταιρειών που αισχροκερδούν

Κατατέθηκε τελικά χθες η πολυαναμενόμενη τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών των εταιρειών στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια

46" χρόνος ανάγνωσης

Κατατέθηκε τελικά χθες η πολυαναμενόμενη τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών των εταιρειών στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια. Οι επωνυμίες των επιχειρήσεων θα δημοσιοποιούνται σε περίπτωση που τους επιβάλλεται πρόστιμο άνω των 50.000 ευρώ, καθώς και στις περιπτώσεις που επιβάλλεται πρόστιμο για δεύτερη φορά, ανεξαρτήτως ποσού. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν οι επωνυμίες των εταιρειών στις οποίες έχουν επιβληθεί ήδη πρόστιμα, μεταξύ αυτών μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η προθεσμία υποβολής και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου της δημοσιοποίησης της εμπορικής επωνυμίας της επιχείρησης.

Στην ίδια τροπολογία εξάλλου προβλέπεται ότι η διάταξη περί αισχροκέρδειας, για την απαγόρευση της πώλησης πέραν ενός ορίου περιθωρίου κέρδους, θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Μένει πάντως να δούμε εάν η τροπολογία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά καθώς και εάν στην περίπτωση επιβολής προστίμου θα υπάρξουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη από τις εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT