Στο 8% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 8% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 7,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη, πολύ κοντά στην αρχική πρόβλεψη που είχε κάνει η Eurostat, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο είχε διαμορφωθεί στο 6,2%. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πληθωρισμός τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε 7,8%

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Στο 7,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη, πολύ κοντά στην αρχική πρόβλεψη που είχε κάνει η Eurostat, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο είχε διαμορφωθεί στο 6,2%. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πληθωρισμός τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε 7,8%.

Με βάση τα τελικά στοιχεία που αφορούν τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή και όχι τον εθνικό δείκτη, η Ελλάδα τον Μάρτιο είχε τον όγδοο υψηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς αυτός διαμορφώθηκε στο 8%, και την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση σε μηνιαία βάση και δη αύξηση 2,7% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη είχε ανακοινώσει από τις 8 Απριλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σε 8,9%, επίπεδα στα οποία είχε να φτάσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου από την ΕΛΣΤΑΤ είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν στις 10 Μαΐου.

Ωστόσο, μία πρώτη ένδειξη θα έχει δώσει νωρίτερα η Eurostat και δη στις 29 Απριλίου, οπότε θα ανακοινώσει την πρώτη εκτίμησή της για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον μήνα Απρίλιο.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον Μάρτιο δείχνουν την τεράστια επιβάρυνση των νοικοκυριών στην Ε.Ε. από το υψηλό κόστος της ενέργειας, καθώς τα αγαθά της συγκεκριμένης ομάδας αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT