Στα 68,01 δισ. δολ. τα έσοδα της Alphabet

Χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Alphabet, μητρικής της Google, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Alphabet, μητρικής της Google, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του πληθωρισμού, των αναταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, τα συνολικά έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού διαμορφώθηκαν στα 68,01 δισ. δολ., σημειώνοντας άνοδο 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αύξηση των εσόδων είναι μικρότερη από την άνοδο κατά 34% που κατέγραψαν τα έσοδα της Alphabet το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι οικονομίες άρχισαν να επανεκκινούν τη λειτουργία τους μετά το πλήγμα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται στοιχεία του Refinitiv, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 24,62 δολ. έναντι 25,91 δολ. που είχαν αρχικά προβλέψει οι αναλυτές, ενώ όσον αφορά τα έσοδα η αρχική πρόβλεψη ήταν για 68,11 δισ. δολ. H Alphabet ανέφερε συνολικά διαφημιστικά έσοδα ύψους 54,66 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας άνοδο σε σύγκριση με πέρυσι, όταν αυτά είχαν ανέλθει στα 44,68 δισ. δολ. Οσον αφορά τα διαφημιστικά έσοδα από το YouTube, σύμφωνα με το CNBC, αυτά αναμενόταν να φθάσουν στα 7,51 δισ. δολ. Ωστόσο κινήθηκαν στα 6,87 δισ. δολ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT