Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πότε-είναι-η-κατάλληλη-στιγμή-για-να-επ-561834349

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Ζούμε σε εποχές και συγκυρίες που το σίγουρο είναι ότι μας κάνουν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, σε σχέση με άλλες περιόδους κατά τις οποίες είχαμε περισσότερα περιθώρια ακόμη και για λάθη, βιαστικές κινήσεις ή ακόμη και ρίσκα. Όμως, αν θέλουμε να δούμε τη θετική πλευρά κάθε κατάστασης, μας προσφέρουν και ξεχωριστές ευκαιρίες – που ίσως δεν είχαμε ή δεν είχαμε διαπιστώσει έως τώρα – τις οποίες οφείλουμε να εξετάσουμε με προσοχή και να προχωρήσουμε με αυτές. Ο τομέας της επιχειρηματικότητας μπορεί να αντιμετωπίζει τις δικές του δυσκολίες, έχει όμως και αυτός προκλήσεις στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Μπορεί να μην είναι καιρός για περιττά έξοδα, ούτε για μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνετε στάσιμοι. Μήπως η καλύτερη συγκυρία είναι τώρα για την επιχείρησή σας;

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας-1

Αναζητώντας τα σημάδια για να προχωρήσετε

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την επένδυση εκείνη που θα σας οδηγήσει στην ανάπτυξη; Σίγουρα, το να την βρείτε, απαιτεί πρώτα να έχετε εξετάσει κάποιους παράγοντες και, φυσικά, καλή μελέτη της αγοράς. Κάντε, λοιπόν, την έρευνα σας, μελετήστε τις τάσεις της αγοράς (π.χ. τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού, των επιτοκίων) και, με βάση τα δεδομένα που θα λάβετε, κάνετε τα επόμενα βήματά σας. Αξιολογήστε τις πληροφορίες που θα βρείτε διαθέσιμες, δείτε ποια είναι εκείνα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τις οποίες μπορείτε να αναπτύξετε με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και επιλέξτε τα. Προσπαθήστε ακόμη να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και δυνατότητες, που, πιθανότατα, είναι διαθέσιμες και δεν τις γνωρίζατε, συνομιλώντας με άλλους επαγγελματίες του κλάδου σας.

Αφουγκραστείτε τους καταναλωτές και γνωρίστε καλύτερα τις ανάγκες και τη διάθεσή τους. Μελετώντας τους (υφιστάμενους και εν δυνάμει) πελάτες σας, καθώς και τις τάσεις της αγοράς, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρείτε την ευκαιρία εκείνη που θα σας δώσει την ώθηση για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης. Αυτή μπορεί να είναι μια ιδέα για μια νέα υπηρεσία ή προϊόν, το οποίο θα σας δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή τις τάσεις της αγοράς και μένοντας ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις, θα είστε σε θέση να καταλάβετε πιο άμεσα πότε χρειάζεται να προχωρήσετε σε κάποια κίνηση.

Μια άλλη μέθοδος είναι να έχετε καθορισμένους στόχους – καθώς με βάση αυτούς θα κρίνετε αν η συγκυρία είναι η κατάλληλη και για ποιες κινήσεις ακριβώς – όπως επίσης και ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα ακολουθήσετε βήμα-βήμα στην πορεία σας. Ασφαλώς, ένα πλάνο που έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένο βάθος χρόνου, πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται. Έτσι, μια κίνηση που είχατε προγραμματίσει για αργότερα μπορεί να επισπευσθεί ή το αντίστροφο, αν οι συνθήκες τις αγοράς μεταβληθούν απρόβλεπτα.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως καμία συγκυρία δεν είναι λόγος για να σταυρώσετε τα χέρια και να μην κάνετε κινήσεις από φόβο πως μπορεί να ζημιωθείτε. Η επένδυση στο μέλλον, είτε πρόκειται για οικονομική στήριξη στην επιχείρησή σας, είτε για χρόνο και προσπάθεια που θα δώσετε στα project που σας ενδιαφέρουν, μόνο μπροστά μπορεί να σας πάει.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας-2

Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες κάθε εποχή

Αυτή την περίοδο, μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε είναι το να εκμεταλλευτείτε την συγκυρία και να λάβετε γνώση πραγμάτων όπως τα μέτρα στήριξης που είναι διαθέσιμα από την πολιτεία για τον κλάδο σας, αλλά και προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027 κ.λπ. Μήπως είστε επιλέξιμοι για προγράμματα στον κλάδο σας που δεν γνωρίζατε καν; Αναμφίβολα, για να μπορέσετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε κάποια διαδικασία που μπορεί να φαντάζει πολύπλοκη ή χρονοβόρα. Φυσικά, χρειάζεστε κάποιον αξιόπιστο σύμβουλο, τον οποίο να μπορείτε να εμπιστευτείτε και που θα σας παρέχει τη γνώση των προγραμμάτων, αλλά και της αγοράς, ώστε να αξιοποιήσετε το maximum από τις επιδοτήσεις, αλλά και να λάβετε τις σωστές χρηματοδοτήσεις. Και όλα αυτά έχοντας καλούς όρους αποπληρωμής και εξασφαλίσεων, ώστε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας και σε αυτό το θέμα. 

Η τράπεζά σας μπορεί να αποτελέσει τον σύμβουλο που αναζητάτε, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας ως απαραίτητη συνθήκη για την ευημερία της. Εάν τα επιδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα των επιχειρήσεων σας φαίνονται πολύπλοκα, η Eurobank αναλαμβάνει να σας τα κάνει απλά. Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένο σύμβουλο στο κατάστημα, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τη γνώση για κάθε επιδοτούμενο και συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, σας ενημερώνει για όσα σχετίζονται με την επιχείρησή σας και σας εξασφαλίζει την απαραίτητη επάρκεια κεφαλαίων για να ολοκληρώσετε την επένδυσή σας στον χρόνο που έχετε υπολογίσει. Η τράπεζα είναι δίπλα σας σε όλα τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας, από την υποβολή του φακέλου έως την ολοκλήρωση της επένδυσης. Για την Eurobank, το προφίλ της κάθε επιχείρησης αποτελεί τον απόλυτο οδηγό στην επιλογή του κάθε προγράμματος και προσφέρει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης (για σήμερα και για το μέλλον).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT