Νέα ισχυρή διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Νέα ισχυρή διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 2,44% και έκλεισε στις 866,75 μονάδες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίστηκε η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω και από τις 870 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Μαρτίου, σβήνοντας έτσι όσα κέρδη σημείωνε από τις αρχές του έτους που τον είχαν φέρει στις πρώτες θέσεις σε αποδόσεις διεθνώς και «γυρίζοντας» πλέον σε απώλειες (-2,98%).

Η ξεκάθαρη διορθωτική τάση που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να στέφονται μακριά από το ρίσκο λόγω των φόβων γύρω από την ανάπτυξη της οικονομίας και της συνεχιζόμενης πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, δεν μπορούσε να αφήσει αλώβητο το Χ.Α.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης μπήκε σε περιπέτειες αφού έχασε τη σημαντική στήριξη τιμών στα επίπεδα των 900 μονάδων, όπως σημειώνει η Beta Securities, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της τάσης έως το επόμενο σημείο στήριξης των 850 μονάδων. Πέριξ αυτού του επιπέδου ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 2,44% και έκλεισε στις 866,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 113,16 εκατ. ευρώ.

Η αγορά μπήκε σε περιπέτειες, αφού έχασε τη σημαντική στήριξη τιμών στα επίπεδα των 900 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 2,76% στις 2.090,96 μονάδες, ενώ με απώλειες 2,25% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.405,91 μονάδες.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, απώλειες άνω του 4% κατέγραψαν οι Coca-Cola, Titan και Mytilineos, και ακολούθησαν με πτώση άνω του 3% οι Lamda Development, ΔΕΗ και Βιοχάλκο.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε βουτιά 4,51% στις 583,3 μονάδες, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί κατά 5,05%, τη Eurobank να κλείνει στο -4,57%, την Alpha Bank στο -4,28% και την Πειραιώς στο -3,79%.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 6,04%, ενώ στο 9,53% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στις τράπεζες.

Οι πωλητές επέστρεψαν με ένταση τον Μάιο υπενθυμίζοντας ότι οι αβεβαιότητες που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα διατηρούν ψηλά το ρίσκο στις επιχειρήσεις και τις οικονομίες, όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT