«Πλαίσιο»: Υπό πίεση λόγω πληθωρισμού τα περιθώρια κέρδους

«Πλαίσιο»: Υπό πίεση λόγω πληθωρισμού τα περιθώρια κέρδους

Ανάχωμα στην αρνητική συγκυρία το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό το πελατολόγιό της αποτελείται από μεσαία και υψηλά εισοδήματα, καθώς και επιχειρήσεις.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Tο γεγονός ότι απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα, καθώς και ότι μεγάλο μέρος του πελατολογίου της είναι επιχειρήσεις και όχι πελάτες λιανικής, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βασικό ανάχωμα για την «Πλαίσιο Computers» από την αρνητική επίδραση του πληθωρισμού στην καταναλωτική ζήτηση. Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας, αν και παραδέχθηκε χθες κατά την παρουσίαση της «Πλαίσιο» στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ότι τα περιθώρια κέρδους θα πιεστούν, απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης και τα κέρδη του 2022.

«Ολα είναι ρευστά. Δεν μπορούμε να δώσουμε εκτίμηση. Σίγουρα τα περιθώρια κέρδους θα είναι πιεσμένα. Ωστόσο, η τοποθέτησή μας, εκεί δηλαδή όπου απευθυνόμαστε είναι τα μέσα εισοδήματα και άνω, τα οποία επηρεάζονται μεν από τον πληθωρισμό όχι όμως στον βαθμό που επηρεάζονται τα χαμηλότερα εισοδήματα. Επιπλέον, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πελατών μας είναι επιχειρήσεις και όχι ιδιώτες. Το 23% των πωλήσεων είναι καθαρά B2B, ενώ οριακά πάνω από το 50% είναι οι πωλήσεις προς επαγγελματικά ΑΦΜ», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο». «Δεν είμαστε καλοί στις ανακοινώσεις και στις προβλέψεις. Είμαστε καλοί στην υλοποίηση», πρόσθεσε από την πλευρά του ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος. Ο κ. Κ. Γεράρδος, πάντως, ερωτηθείς σχετικά με τη ζήτηση στο α΄ τετράμηνο της τρέχουσας χρονιάς, επισήμανε ότι είναι μειωμένη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «η μείωση δεν είναι τραγική». Στις προθέσεις της εταιρείας, υπό το βάρος των ανατιμήσεων, είναι να κρατήσει μια ισορροπία, με την έννοια ότι θα απορροφήσει μέρος των αυξήσεων τιμών, αλλά ώς ένα σημείο, αφού θα πρέπει να διασφαλισθεί και η υγιής συνέχεια της «Πλαίσιο».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Πλαίσιο» τα όσα συμβαίνουν στη Σαγκάη δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό της εταιρείας. Αν και γενικότερα παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις, αυτές δεν είναι σοβαρές, καθώς η εταιρεία διαθέτει υψηλά αποθέματα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον επενδυτικό σχεδιασμό, η «Πλαίσιο» θα υλοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ το 2022, κυρίως σε υποδομές logistics, αλλά και σε νέα καταστήματα. Στόχος είναι να ανοίξει δύο νέα καταστήματα εκτός Αττικής, περίπου 1.500 τ.μ., στα οποία θα πωλούνται και οι λευκές συσκευές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT